Preşedintele Radu Moldovan, cu Dor Românesc, în mijlocul comunităţii din Italia. Bistriţa-Năsăud, înfrăţire cu regiunea Torino. Consulul României la Milano, Iulia Cupşa Kiseleff, alături de bistriţeni

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele Vasile Puica, directorii Dorin Popescu şi Teofil Cioarbă din cadrul CJ B-N, Vasile Bar – preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Gavril Ţărmure – manager CJC, alături de o delegaţie a judeţului nostru, s-au aflat, timp de trei zile, la Rivoli în cadrul unor evenimente realizate în colaborare cu Asociaţia Românilor din Pieont –Torino Dacia. De altfel judeţul nostru a semnat un protocol de înfrăţire cu regiunea Torino. Delegaţia bistriţeană a fost însoţită pe parcursul acestor zile de consulul României la Milano, Iulia Cupşa Kiseleff, originară din Beclean.
În cadrul evenimentelor, au avut loc întâlniri cu primarul din Rivoli, cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean din Torino, precum şi cu alte autorităţi ale administraţiei publice locale şi regionale. De asemenea, au fost vizitate firmele Only Cad Studio, Umberto Pakermo Des Design, Italeco, stabilindu-se o serie de legături, inclusiv o întâlnire în perioada următoare cu oamenii de afaceri din Bistriţa.
În cadrul sărbătorii Festivalul European de Muzică, Ansamblul Profesionist „Dor Românesc” a Consiliului Judeţean a susţinut două spectacole, în cadrul cărora au prezentat în faţa a peste 1000 de români din regiunea Piemonte, dar şi a italienilor, cântece şi suite de dansuri româneşti. În piaţa centrală din Rivoli şi la Borgaro Torineze, au evoluat Matilda Pascal Cojocăriţa, Domnica Dologa, Mirela Petruş, Ioachim Spân, Cristina Retegan, Larisa Bozbici, sub bagheta orechestrei profesioniste conduse de maestrul Ştefan Cigu.
De asemenea, au adus jocul românesc dansatorii coordonaţi de Adrian Paşcu.
A fost un schimb de experienţă în urma căruia imaginea judeţului nostru a avut de câştigat pe meleaguri italiene, atât prin proiectele administrative propuse, cât şi prin evoluţia artiştilor noştri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5