“CUPA VĂII BÂRGĂULUI LA MINIFOTBAL”, EDIŢIA A II-A

Sâmbătă 14 martie 2009 a început, în moderna sală de sport de la Tureac, comuna Tiha Bârgăului, cea de a II-a ediţie a turneului de minifotbal, dotat cu trofeul “Cupa Văii Bârgăului”, în organizarea Sindicatului APL “Valea Bârgăului”.

Prima manifestare sportivă de acest gen, a avut loc în februarie 2008 şi a fost organizată, la fel ca în acest an, tot de Sindicatul APL „Valea Bârgăului”, cu sprijinul Primăriei Tiha Bârgăului şi a unor sponsori generoşi. La prima ediţie au participat 6 echipe, din axa rurală Livezile-Mureşeni. Cele 6 echipe participante au fost împărţite în două grupe, în care au intrat echipele: Primă¬ria Prundu Bârgăului, Grupul Şcolar "Radu Petrescu" şi Ocolul Silvic "Tihuţa-Colibiţa" (grupa A), respectiv: Primăria Livezile, Primăria Tiha Bârgăului şi Agenţii Economici din zona Bârgău (grupa B). Finala mare s-a disputat între echipele O. S."Tihuţa-Colibiţa" şi Primăria Tiha Bârgăului şi a fost un meci foarte strâns, balanţa câştigătoarei înclinându-se foarte greu, doar după câte 5 lovituri de la 7m, în favoarea silvicultorilor cu scorul de 2-1. Finala mică s-a jucat între Primăria Livezile şi Gr.Şc."Radu Petrescu", foarte puternic disputată şi câştigată de ambiţioşii fotbalişti livezeni, din Poarta Bârgaielor, cu scorul de 4-3.

La competiţia din acest an s-au înscris următoaele 10 echipe: Primăria Bistriţa, ITRSV Bistriţa, Primăria Livezile, Primăria Josenii Bârgăului, Primăria Prundu Bârgăului, Primăria Bistriţa Bârgăului, Primăria Tiha Bârgăului, RAAL Prundu Bârgăului, Grupul Şcolar “Radu Petrescu” Prundu Bârgăului şi Ocolul Silvic “Tihuţa – Colibiţa” Prundu Bârgăului. Meciurile se vor juca în trei etape, în zilele consecutive de sâmbătă, respectiv 14 martie, 21 martie şi 28 martie 2009. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu trofee şi diplome.

Rezultatele etapei a I-a

RAAL Prundu Bârgăului - Primăria Prundu Bârgăului 14-4

Grupul Şcolar Radu Petrescu Prundu Bârgăului - Primăria Tiha Bârgăului 3-0

Primăria Livezile - Primăria Bistriţa 2-5

Ocolul Silvic Prundu Bârgăului - Primăria Bistriţa Bârgăului 4-6

RAAL Prundu Bârgăului - Primăria Josenii Bârgăului 15-4

Grupul Şcolar Radu Petrescu Prundu Bârgăului - ITRSV Bistriţa 0-4

Primăria Livezile - Primăria Prundu Bârgăului 4-1

Ocolul Silvic Prundu Bârgăului - Primăria Tiha Bârgăului 1-3

RAAL Prundu Bârgăului - Primăria Bistriţa 9-3

Grupul Şcolar Radu Petrescu Prundu Bârgăului - Primăria Bistriţa Bârgăului 2-9

Clasamentul etapei a I-a

1. RAAL Prundu Bârgăului 3 3 0 0

2. Primăria Bistriţa Bârgăului 2 2 0 0

3. ITRSV Bistriţa 1 1 0 0

4. Primăria Bistriţa 2 1 0 1

5. Primăria Tiha Bârgăului 2 1 0 1

6. Primăria Livezile 2 1 0 1

7. Gr. Şc. Radu Petrescu 3 1 0 2

8. Primăria Josenii Bârgăului 1 0 0 1

9. Ocolul Silvic Prundu Bârgăului 2 0 0 2

10.Primăria Prundu Bârgăului 2 0 0 2

Niculae Vrăsmaş

Articol 2 Fotbal azi.

ALINIEREA PENTRU RETURUL LIGII A IV-A

Echipele bistriţene se pregătesc pentru alinierea la ştartul returului Ligii a IV-a de fotbal, care se va da duminică 29 martie 2009. Mişcarea premergătoare alinierii la ştart a fost dată duminica trecută, 15 martie 2009, prin jocul de la Rodna al meciului restant din tur, dintre Minerul din localitate şi Heniu Prundu Bârgăului.

Ambele echipe au avut activitate şi pe timpul iernii, prin susţinerea unor meciuri amicale. Astfel, echipa Heniu Prundu Bârgăului a jucat cu Gloria II (Liga III), scor 1-1, Steaua Monariu (Liga V), scor 2-2, dar şi cu echipe din aceeaşi ligă, respectiv cu Voinţa Mărişelu, scor 6-6 şi Progresul Jelna, scor 1-4.

MINERUL RODNA - HENIU PRUNDU BÂRGĂULUI

Juniori: 3-2; Seniori: 2-1 (1-0)

Profitând de o vreme frumoasă jucătorii celor două echipe s-au dezlănţuit în lupta cu balonul, cu o vădită motivaţie, cea pentru evitarea retrogradării a echipei minerilor şi dorinţa avansării spre podium a bârgăuanilor. După o luptă în limitele sportive, frumoasă şi palpitantă, victoria a revenit gazdelor, atât la juniori cât şi la seniori.

În meciul juniorilor, terminat cu scorul de 3-2, jocul a fost echilibrat, totuşi gazdele, aflate pe un loc fruntaş în clasament, au jucat cu mai multă hotărâre obţinând victoria. A fost apreciată şi prestaţia oaspeţilor, bine pregătiţi de Călin Svoboda, care s-au prezentat la un nivel crescut, comparativ cu anul trecut, o remarcabilă figură realizând elevul prundean Petrică Pop, care a înscris, din preluarea directă a unei pase, împarabil, în vinclul de sus al porţii rodnene. Nu numai scorul trebuie luat în seamă, mai ales la juniori, cât, mai ales, pregătirea şi gustul pentru fotbal al tinerilor.

Meciul seniorilor, deşi a fost dominat de oasapeţi, a adus câştig la puncte minerilor, care au avut în avantaj terenul şi tradiţia susţinătorilor, dar şi norocul obţinerii unui penalty, în prima parte a jocului, prin care au înscris primul gol. Echipa bârgăuanilor, aflată în curs de reformare şi compusă din mai mulţi jucători tineri, a continuat partida cu un uşor handicap, dar a prestat un joc bine legat, înscriind şi un frumos gol, în repriza secundă, prin George Ruscău, dar victoria a revenit minerilor, care au avut o zi mai bună.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5