În curând, ediţia a III-a a Festivalului de Folclor „Someş, pe marginea ta”, la Şanţ

Festivalul de folclor pentru copii „Someş, pe marginea ta”, iniţiat acum trei ani de Valer Fodorca, fost angajat al Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud, a ajuns la a treia ediţie. Aşa cum ne informa profesorul Pahone Pop, directorul instituţiei de cultură a Năsăudului, lista participanţilor a fost deja definitivată, concursul urmând a se desfăşura pe 26 aprilie, a treia zi de Paşti, la Şanţ, cu sprijinul primăriei şi a Consiliului Local al comunei. „Au promovat după etapa de preselecţie, când au fost audiaţi peste 200 de copii, de specialistul în folclor Liviuţa Istrate, coregraful Florin Piersecă şi un profesor de specialitate din localităţile de unde provin concurenţii, un număr de 40 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani, din 23 de localităţi din Ţara Năsăudului. Aşa cum prevede regulamentul festivalului, fiecare comună va fi reprezentată de maximum doi concurenţi. Concursul de la Şanţ constă în interpretarea unei strofe dintr-un cântec fără acompaniament, recitarea unei poezii populare sau prezentarea costumului şi, apoi, interpretarea cântecului cu acompaniament”, a precizat Pahone Pop.

Pentru buna desfăşurare a ediţiei dina cest an a festivalului s-a primit sprijin şi din partea filiale din România a Federaţiei Internaţionale de Folclor (IGF), preşedinte prof. dr. Dorel Cosma, a Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi a Centrului Municipal de Cultură Bistriţa, fapt care permite premierea în bani şi diplome a ocupanţilor „podiumului”.

Concurenţii vor fi jurizaţi de profesionişti: Sergiu Vitalian Vaida – preşedinte, iar membrii vor fi Gina Linul, Mărioara Sigartău sau Ionela Bran.

Deţinătorii Marelui premiu şi a Locului I vor avea posibilitatea de a cânta în spectacolul festivalului de folclor „De Ispas la Năsăud”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5