Curtea de Apel Cluj menţine decizia ANI cu privire la incompatibilitatea primarului Ovidiu Creţu

Primarul municipiului Bistriţa Ovidiu Creţu a fost declarat incompatibil. Edilul a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, speţă judecată de magistraţii Curţii de Apel Cluj. Judecătorii au menţinut prevederile raportului ANI, conform cărora primarul Ovidiu Creţu se află în stare de incompatibilitate. Sentinţa data, marţi,nu este definitiva şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 octombrie 2012 – 21 ianuarie 2013, întrucât a fost şi reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Business Park Bistriţa Sud SRL, societatea care administrează Parcul Industrial Bistriţa Sud.

,,Este o situaţie identică cu cea a primarului ,municipiului Constanţa, Radu Mazăre. Dintr-o greşeală a celor de la Registrul Comerţului, în loc să fie scris Mazăre Alexandru, fratele lui care a fost votat de Consiliu, a fost scris Radu Mazăre. Agenţia Naţională de Integritate i-a dat incompatibilitate cu toate că cei de la Registrul Comerţului şi-au recunoscut greşeala şi în cazul meu. Doi ani de zile s-a judecat Radu Mazăre cu ANI, până la urmă a câştigat. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi aici. Eu am fost cel care a semnat adresa de înaintare a documentelor către Registrul Comerţului, aceştia au înţeles că eu am fost delegat, neexistând niciun fel de hotărâre. Şi-au corectat greşeala, au anunţat-o în scris, am fost cu respectiva adresă la agenţie, au spus că e în regulă, că e în ordine şi m-am trezit după 6-7 luni că mi-au dat sentinţa de incompatibilitate. Va urma un proces similar cu cel de la Constanţa”, declara primarul municipiului Bistriţa Ovidiu Creţu la acea vreme, comentând starea de incompatibilitate în care a fost găsit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

,, Recursul se va depune la Curtea de Apel Cluj sub sancţiunea nulităţii. Definitivă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Cluj sub sancţiunea nulităţii”, se arată în soluţia dată de Curtea de Apel Cluj.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5