Ovidiu Creţu: Lucrurile se vor complica pentru consilierii Tuţă, Gagea şi Hangan. Cred că îi vor aştepta drumuri pe la Curtea de Apel din Cluj şi pe la ÎCCJ

Edilul Ovidiu Creţu a afirmat că, în ultima şedinţă de Consiliu Local, trei consilieri municipali (Gheorghe Tuţă, Sorin Hangan şi Maxim Gagea) nu au respectat Legea 393/2004 şi au avut intervenţii pe marginea proiectului de hotărâre privind finanţările nerambursabile, asta în condiţiile în care cei trei aleşi locali sunt membri ai unor asociaţii nonguvernamentale care au aplicat pentru obţinerea acestor fonduri nerambursabile din bugetul local. "Ori, legea spune că nu participi nici la dezbateri, pentru că poţi influenţa un vot prin luări de poziţie, prin dezbateri".

"Un proiect, din păcate, prea disputat, a fost cel referitor la finanţările pe Legea 350. Au fost dispute, nu numai discuţii ale unor consilieri, care în momentul ajungerii la vot s-au declarat incomaptibili şi au ieşit din sală. Legea 393/2004 spune cât se poate de limpede că nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri cei care se consideră în incompatibilitate. Legea spune foarte clar că dacă eşti incompatibil la un proiect de hotărâre nu ai voie să intervii şi nici să votezi. Mai mult, în timpul şedinţelor de comisii, eu am anunţat lucrul acesta şi doamna secretar le-a înmânat fiecarui consilier câte un extras din lege.

După cum aţi putut constata, au fost dezbateri foarte aprinse din partea unor consilieri, precum domnii Tuţă, Gagea şi Hangan, care la sfârşit, s-au declarat incompatibili şi au părăsit sala, că nu participă la vot. Ori, legea spune că nu participi nici la dezbateri, pentru că poţi influenţa un vot prin luări de poziţie, prin dezbateri”, a subliniat primarul municipiului Bistriţa.

Potrivit acestuia, lucrurile se vor complica în cazul celor trei consilieri, dacă ANI va constata starea de incompatibilitate.

"Sigur că lucrurile se vor complica, bănuiesc eu, şi cred că îi vor aştepta drumuri pe la Curtea de Apel din Cluj şi pe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aşa cum s-a complicat situaţia la mine.

S-a sesizat Agenţia Naţională de Integritate şi a declanşat procedura obişnuită. În cazul consilierilor, nu trebuie să o sesizez eu, pentru că, bănuiesc eu, ea este deja sesizată. Se sesizează din documente, din informaţii de presă. La mine, de unde a ştiut? Era o chestiune de Registrul Comerţului din Bistriţa?

E vorba, în special, de domnii Gheorghe Tuţă, Sorin Hangan şi Maxim Gagea. Nu mai ştiu dacă erau şi alţii, dar cei trei, clar, au avut intervenţii, iar la vot au spus că sunt incompatibili şi nu participă la vot. Într-o situaţie similară a fost şi domnul Vasile Moldovan, dar nu a intervenit în discuţii. I-am averizat să nu participe la discuţii, să nu participe la vot, dar nu pot eu să spun, consilierul x închide microfonul, părăseşte sala, pentru că ştiu că eşti membru al asociaţiei respective. El trebuie să ştie, a primit extrasul de lege, în momentul în care nu acţionează ca atare, îşi asumă responsabilitatea”, a concluzionat primarul Ovidiu Creţu.

Comentarii

30/03/15 18:42
MAXIM GAGEA

" După cum aţi putut constata, au fost dezbateri foarte aprinse din partea unor consilieri, precum domnii Tuţă, Gagea şi Hangan, care la sfârşit, s-au declarat incompatibili şi au părăsit sala, că nu participă la vot. Ori, legea spune că nu participi nici la dezbateri, pentru că poţi influenţa un vot prin luări de poziţie, prin dezbateri”
Constat ca primarul nu poate desparti adevarul de minciuna de tip PSD !
Cu puteti sustine ca eu am participat la dezbaterile in cauza, cand NU AM LUAT CUVANTUL in plen, si am iesit din sala inainte de vot ?
CONSULTATI STENOGRAMA DE SEDINTA !
S-au transferat din Parlamentul si Guvernul Romaniei in Consiliul Local Bistrita, metehnele politrucilor ( minciuna, duplicitatea, coruptia....etc... ) ?

31/03/15 08:13
Vizitator

Hoţul strigă – Hoţii. Cretu ar face mai bine sa se uite la el. Pai daca dupa mintea lui cei trei consilieri sunt incompatibili, atunci el cum este in legatura cu centura ocolitoare 2 Sud, pe care o sustinea ca singura posibila. Nu o data primarul a recunoscut că poseda teren în zona pe unde va trece centura 2-Sud. Iata ce declara acst individ inca in anul 2009: “Da, am acolo 45 de ari, cumpărați prin 2000-2001. Dacă va fi să îl vând la un preț bun, normal că îl vând. Soția l-a moștenit de la socrul meu, din câte știu sunt deja făcute actele de împroprietărire”. Cu alte cuvinte, in mintea primarului, prioritatea nu este rezolvarea traficului de tranzit prin centura ocolitoare, ci modul in care aceasta investitie poate sa contribuie la cresterea valorii terenului pe care il detine.
Ba mai mult, iata ce declara Dorina Tiron intr-un interviu din anul 2010 pe vremea cand era directorul general al CNADNR:
-Beneficiarul nu poate să îşi asume acum riscul de a renunţa la Varianta II Sud a centurii ocolitoare Bistriţa, cu atât mai mult cu cât proiectantul, SC IPTANA SA, a încasat deja nişte bani. „Dar, atenţie, noi am plătit nişte bani pentru proiectare. (…).
( redactor – Vreţi să spuneţi că proiectantul a încasat nişte bani până la ora actuală? )
-Păi singur că a încasat, nu-i normal? Doar şi-a făcut treaba până acum. A obţinut avize, autorizaţii aproape de la toată lumea”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5