Daciana Sârbu: Tot mai multe studii arată că îmbolnăvirile de cancer sunt cumva în legătură cu ceea ce mâncăm şi felul în care ne alimentăm

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu consideră că este necesară o schimbare radicală a reglementărilor privind publicitatea la alimentele nesănătoase, deoarece promovarea acestora produce implicit efecte negative la nivelul sănătăţii.

,,Din păcate, numărul bolnavilor de cancer este în creştere, şi cumva are legătură şi cu preocupările pentru alimentaţia sănătoasă. Tot mai multe studii arată că îmbolnăvirile de cancer sunt cumva în legătură cu ceea ce mâncăm şi felul în care ne alimentăm. La nivel european am adoptat o directivă cu lista nouă a substanţelor permise, o listă actualizată practic, din care s-au scos substanţele care s-a demonstrat că sunt periculoase pentru sănătatea noastră, şi atunci sigur că producătorii nu trebuie să facă decât să respecte această directivă, directivă care se va implementa în toate ţările membre. Pe de altă parte datoria conducerii Protecţiei Consumatorului e să verifice, dacă ceea ce scriu producătorii pe etichete se şi găseşte în acel produs şi aici mă refer la toate produsele pe care le întâlnim pe piaţă. Unele au deja inscripţionate că nu mai conţin E-uri sau hormoni, trebuie să şi fie adevărat. E de datoria autorităţilor să verifice acest lucru. Şi opţiunea consumatorilor s-a schimbat şi în ultimul timp, aceştia caută produse tot mai sănătoase”, a declarat la Bistriţa, Daciana Sârbu.

Daciana Sârbu a fondat Asociaţia Şcoală pentru Sănătate în 2010, alături de medicul Anda Avramescu şi consultantul nutriţionist Cornelia Marin, pentru a sprijini părinţii să înveţe principiile nutriţiei sănătoase, în beneficiul copiilor. Asociaţia "Şcoală pentru Sănătate" a lansat site-ul www.scoalapentrusanatate.ro, unde pot fi citite reţete şi sfaturi pentru prepararea sănătoasă a alimentelor sau implicarea copiilor în procesul culinar.

Daciana Sârbu activează în Comisia de Sănătate publică a Parlamentului European, precum şi în Grupul de Lucru European privind Diabetul.

 Corina Creţu şi Daciana Sârbu au fost prezente, în acest weekend, în judeţul nostru, pentru a participa la inaugurarea secţiei de paliaţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, dar şi la nunta fiicei primarului din oraşul Beclean, Nicolae Moldovan, preşedinte executiv al PSD Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5