Dan Barna, preşedintele USR, la Bistriţa: Să fiţi cu cel puţin trei procente peste media naţională a Alianţei 2020 USR PLUS! Obiectivul este ca, în 2020, USR PLUS să guverneze România!

Caravana Alianța 2020 USR PLUS a ajuns astăzi, la Bistriţa. Alături de președintele USR, Dan Barna, au fost candidații Alianței 2020 USR PLUS - Dragoş PîslaruCristina Iurişniţi, GeorgeŢăranu și deputatul Nicolae Daniel Popescu.  După întâlnirea din Piaţa Decebal şi declaraţiile de presă, Caravana Alainţei a plecat spre Prundu Bargăului, la fabrica RAAL, iar de aiaici spre Suceava.

          „Am fost în piaţă, e un sentiment extraordinar. Ori am nimerit în cel mai amabil oraş din România, ori într-adevăr, aici în Bistriţa, oamenii vor schimbare, oamenii s-au săturat de hoţie, oamenii vor să se întoarcă tinerii din ţară, ca micii producători să fie susţinuţi, vor să fie condiţii mai bune la piaţă. Toate astea spunându-mi: „da, o să mergem să votăm”. Asta arată că România s-a trezit, că Bistriţa s-a trezit, că Bistriţa-Năsăud s-a trezit. Peste tot este sentimentul că trebuie să scăpăm de hoţie, că s-a ajuns prea departe ca nişte condamnaţi penali să-şi facă singuri cu mâna lor legile în Parlament şi să voteze pentru ele”, a spus liderul USR.

         Dan Barna a menţionat că Alianţa USR PLUS are de departe cei mai competenţi candidaţi pe care i-a avut România pentru Parlamentul European. „Sunt oameni cu studii reale, cu diplome reale, obţinute de la universităţi în ceremonii de absolvire, nu prin poştă cum au primit alţi reprezentanţi de la PSD. Sunt oameni care au cariere de 15-20 ani, reale şi consistente. România are nevoie de aceste două elemente pentru oameni cinstiţi şi oameni competenţi. Fără hoţie putem să ajungem departe, cu oameni competenţi şi cu oameni care şi-au asumat că trebuie să se implice pentru a schimba România. De aceea am făcut această alianţă pentru a le da oamenilor de bună credinţă mesajul că există o forţă care poate să se lupte de la egal la egal cu celelalte partide vechi care ne-au adus în ultimii 30 de ani aici unde suntem acum”, a spus Barna.

          Acesta a lansat o provocare pentru electoratul bistriţean. „Vreau să-i arunc Bistriţei-Năsăud şi bistriţenilor o provocare: să fiţi cu cel puţin trei procente peste media naţională a Alianţei 2020 USR PLUS”, a spus preşedintele USR.  De altfel, deputatul Cristina Iurişniţi a completat că în municipiul Bistriţa, USR mizează mizează pe un rezultat de peste 20%.

          În ceea ce priveşte referendumul iniţiat de preşedintele Iohannis, acesta a menţionat că nu are nicio îndoială că acest referendum va trece. „Poziţia Alianţei 2020 USR PLUS este una explicită şi asumată: un DA hotărât pentru cele două întrebări de la referendum, un DA hotărât pentru apărarea Justiţiei. (...) Îi aştept pe români să vină la vot şi să voteze un DA foarte clar pentru că este unul dintre acele praguri pe care trebuie să le trecem ca să ne însănătoşim ca societate. Sunt foarte optimist că referendumul va trece”,  a precizat Dan Barna.

         În ceea ce priveşte viitorul Alianţei, liderul USR a menţionat că, după 26 mai, membrii Alianţei se vor aşeza la masă, pentru că „2020 nu este întâmplător pe siglă”. „Obiectivul este ca în 2020 USR PLUS să guverneze România pentru a duce România pe direcţia europeană reală, de a duce România pe poziţia a 6-7 stat european. Acesta este obiectivul, aceasta este miza finală. Toată energia, toată strategia este gândită pentru acest obiectiv în care România se însănătoşeşte cu oameni competenţi şi cinstiţi. Sunt convins că vom avea suficiente voturi”, a adăugat  Barna.

Candidatul Dragoş Pâslaru a spus că oamenii nu aşteaptă să li se dea ceva, ci doar să li se creeze condiţiile pentru a-şi vedea de munca şi familiile lor.  „Politica trebuie să fie despre a face şi a face înseamnă a lua birocraţia de pe umerii celor care încearcă să-şi câştige existenţa”, a reliefat Pâslaru.

          Acesta a menţionat că, dacă va primi votul românilor, va fi membru al Comisiei de muncă din Parlamentul European, unde va milita pentru relansarea meseriilor şi a şcolilor profesionale după standardele europene. O altă prioritate o va reprezenta înfiinţarea unei reţele de consultanţă pentru atragerea fondurilor europene în agricultură.

        Dragoş Pâslaru a ţinut să precizeze că neînţelegerile din cadrul Alianţei 2020 USR PLUS sunt doar un mit, o „maşinaţiune”. „Este firesc ca acolo unde sunt mulţi oameni deştepţi şi care ştiu ce vor să apară opinii. Şi este firesc ca acele opinii să nu fie ţinute sub capac pentru că politicienii nu au voie să zică chestii care dau rău. Asta înseamnă autenticitatea noii clase politice. Să spui ce gândeşti, să-ţi asumi atât dezbaterea internă, cât şi în alianţă”, a punctat reprezentantul PLUS.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5