Daniel Olteanu, preşedinte ALDE: Ne propunem să redevenim partid europarlamentar, parlamentar şi să dublăm numărul de aleşi locali!

   Noul preşedinte ALDE, Daniel Olteanu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Bistriţa că obiectivul formaţiunii, „asumat cu mandatul pe masă”, este ca ALDE să redevină partid europarlamentar, să-şi dubleze numărul de aleşi locali şi să redevină partid parlamentar. În această perioadă, se reconstruieşte „noul ALDE”, care-şi păstrează orientarea de centru dreapta şi doctrina liberală, plecându-se de la rezultatele politice, adică meritocraţia, şi conducerea în echipă.
 
          „Am intitulat moţiunea noastră „România demnă”, prin reducerea decalajelor de dezvoltare între regiuni, în interiorul regiunilor şi în interiorul comunităţilor. (...) În proiectul nostru suntem obligaţi să ne asumăm să luptăm şi pentru respectarea acelor valori europene care ar sta la baza construcţiei europene, coeziune şi solidaritate. După reformele din ultimii 30 de ani, care ar fi trebuit să ne înveţe principiile democraţiei, mai ales acea democraţie participativă, aceste reforme au eşuat înainte de a ne da seama când şi dacă au început. Prin acest proiect politic încercăm să apărăm demnitatatea românilor şi valorile noastre fundamentale, familie, tradiţie, credinţă, proprietate”, a declarat Olteanu.
 
          Liderul ALDE le-a cerut colegilor din Bistriţa-Năsăud să se aplece la problemele concetăţenilor, fiind modele de bună guvernare locală.
 
          „Cred că e momentul să repornim motoarele, să ne aplecăm cu maximă seriozitate asupra lucrurilor pe care le-am asumat în faţa cetăţenilor. (...) Îmi doresc de la ALDE să redevină un partid vocal, viu, vizibil. Am vizitat zece filiale, am organizat foarte multe întâlniri regionale pe care le vom institui ca o sarcină. I-am găsit pe colegii mei motivaţi, determinaţi să continuăm proiectul ALDE, cu multă unitate. Trebuie să ne asumăm partea de greşeli, pentru care electoratul ne-a pedepsit. Suntem spectatori la jocul politic, dar asta nu înseamnă că nu vom fi activi. Avem o echipă de lideri foarte ambiţioşi şi în toamnă să propunem o serie de obiective pe care ţara nu le are, pentru că noi discutăm doar despre PNRR”, a mai spus preşedintele Daniel Olteanu.
 
          În context, acesta a criticat ceea ce se întâmplă la nivel naţional, inclusiv retrimiterea de la Bruxelles a PNRR sau nivelul crescut al dobânzilor la care se împrumută România, dar şi reforma sistemului de pensii propusă de „Raluca Dăncilă/Viorica Turcan”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5