Daniel Suciu, despre alocările făcute de Guvern: E o bătaie de joc. Bistriţenii, împărţiţi în buni şi răi

Deputatul Daniel Suciu a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, ultima repartizare de fonduri făcute de Guvern pentru unităţile administrativ-teritoriale. Demnitarul bistriţean a anunţat că vor fi făcute plângeri penale, dar şi în contencios administrativ pentru toţi semnatarii acestor acte administrative.

         „Nu ne-am fi gândit ieri când am ascultat discursul liberal numărul trei în PNL care vorbea despre Dumnezeu, despre grija de oameni, că tot ieri, Guvernul PNL a făcut cea mai neagră, cea mai nesimţită, cea mai criminală alocare de fonduri pentru UAT-uri din toată ţara. Vă spune fostul ministru care a promovat zeci de hotărâri de Guvern de alocare din Fonduri de rezervă, dar niciodată nu mi-am permis să facem o asemenea bătaie de joc la adresa cetăţenilor, nu a primarilor”, a declarat Suciu.

         Potrivit acestuia, este a doua alocare din ultimele două luni în care PNL „îşi bate joc de bistriţeni”, nu de partide politice. Astfel, în Bistriţa-Năsăud sunt 35 de UAT-uri conduse de primari PSD, 18 de PNL, 7 de Pro România, una de PMP şi una de UDMR. Prin hotărârea de Guvern de joi, cei 18 primari PNL au primit alocări de 9,340 milioane lei, în timp ce cei de la PSD beneficiază de 4,2 milioane lei.

         Daniel Suciu a menţionat că în 4 decembrie, Guvernul liberal a procedat la fel, alocările pentru persoanele cu handicap şi însoţitori în localităţile conduse de primari PSD fiind la fel de mici. „La nivel naţional, primăriile PSD au primit de aproape zece ori mai puţin decât primarii PNL. E o bătaie de joc. Am decis să facem plângeri penale, acţiuni în contencios administrativ împotriva tuturor demnitarilor care şi-au pus semnătura pe asemenea documente, începând cu ministrul Ion Ştefan, cu ministrul Florin Vasile Câţu şi continuând cu premierul de atunci, Ludovic Orban şi cu cel de acum, Nicolae Ciucă. După alocarea din 4 decembrie, colegii din Bistriţa-Năsăud deja au făcut o plângere pe care au trimis-o premierului, dar vom face şi aici, în judeţ, o acţiune în contencios administrativ şi plângere penală împotriva acestor inconştienţi”, a transmis Daniel Suciu.

         Parlamentarul bistriţean a menţionat că prin asemenea alocări, Ludovic Orban „îşi cumpără scaunul de premier sau de preşedinte al PNL”. Acesta a avut un mesaj şi pentru secretarul general al PNL, Robert Sighiartău. „Asta este grija ta, domnule deputat, faţă de locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud? Cu este este mai prejos un locuitor din Rodna, Maieru, Lechinţa, Beclean faţă de unul din Feldru, Bistriţa, Sângeorz-Băi? Să-ţi fie ruşine, domnule Robert Sighiartău! (...) Să văd acum pe Ioan Turc, preşedintele PNL, cum explică împărţirea bistriţenilor în buni sau răi”, a mai spus Suciu.

         Deputatul PSD a pus în balanţă Maieru şi Feldru, comune cu aproximativ acelaşi număr de locuitori, prima primind 90.000 lei, iar cealaltă 400.000 lei. Aceeaşi comparaţie a fost făcută între Miceştii de Câmpie, care beneficiază de 400.000 lei, în timp ce Lechinţa primeşte 90.000 lei.

         „Vom merge în fiecare localitate din acest judeţ şi le vom spune oamenilor că tot ce li s-a spus în campania electorală sunt minciuni, păcăleli şi pe aceşti domni îi doare fix în cot de fiecare om din acest judeţ. Asta e realitatea şi nu mă încălzeşte nicio declaraţie de dragoste a niciunui liberal”, a concluzionat Daniel Suciu.

 

Comentarii

18/12/20 16:55
Toni

Motto:
"Tot in frig si-n foame, tot cu maini intinse
Pe la porti straine, ce ne stau inchise"
(Colindul "Vin colindătorii")
Daniel Suciu este indignat -nevoie mare- de modul împărțirii banilor din Fondul de Rezervă, invocând favorizarea localităților conduse de liberali fată de celelalte, de parcă guvernele PSD nu făceau la fel favorizând primăriile lor.
El face comparaţie între comunele Miceştii de Câmpie, care beneficiază de 400.000 lei, si Lechinţa care primeşte 90.000 lei.
După mintea lui cea proastă banii ar trebui alocati în functie de mărimea localitătilor, iar localitătile mici ar trebui să primească mai putin sau nimic. Păi tocmai faptul că localitătile mici nu au potential economic reprezintă ratiunea pentru care ele au primit mai multi bani decât cele mari . Dar, de unde nu-i cap nici Dumnezeu nu cere.

18/12/20 17:41
un cetatean

Ei domnule, ai uitat cand ati cheltuit pana la ultimul banut cand ati fost demisi prin motiune de cenzura? Atunci cat va pasat de cetateni?
Ai uitat cum pe vremea Dancilei- Dragnea veneu primarii din tara la Bucuresti ca le-au fost reduse drastic alocarile de la buget? Si nu era pandemie, erati voi si ai vostri. Dar adevarul nu este relevant pentru cei fara minte.
Nu demult ne-ai explicat ca doriti o atmosfera fara certuri, fara ura, cand ai mintit atunci sau acum?
De ce folositi doua masuri?
Iti amintesti ca luna de luna se scurg bani din buget pentru pensiile politrucilor pe care le-ati acordat voi cu guvenarea voastra?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5