De Bobotează, sîngeorzenii sunt așteptați la Hora Someșană! Invitați speciali: Aurel Tămaș și Paul Ananie

Ca în fiecare an, postul Radio Someș organizează deja tradiționalele Hore Someșene, în colaborare cu administrațiile locale. Primul eveniment de acest gen va avea loc de Bobotează, vineri, 6 ianuarie 2017, de la ora 19.00 la Restaurantul Mega Park din centrul stațiunii Sîngeorz-Băi. Invitați speciali sunt: Aurel Tămaș și Paul Ananie.

Cu mic, cu mare, sîngeorzenii sunt așteptați și în acest an să îmbrace straiele populare, să joace și să se veselească la Hora Someșană care vine să încurajeze păstrarea și perpetuarea tradițiilor și a portului popular autentic. Pentru anul 2017, organizatorii au anunțat un spectacol de zile mari susținut de artiștii: Mina Buga, Giorgiana Lobonț, Cristina Bugnar, Petre Petruse, Raul Turda, Neluțu Moldovan, Anuța Motofelea, Ionela Toma, Oana Matei și Bogdan Berbecar. Invitații speciali din acest an sunt: Aurel Tămaș și Paul Ananie.

Hora Someșană de la Sîngeorz-Băi va avea loc de Bobotează, una dintre cele mai mari sărbători de peste an, vineri, 6 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Restaurantul Mega Park. Ca de fiecare dată, sîngeorzenii vor putea juca așa cum se obișnuia pe vremuri, alături de prieteni și rude care obișnuiesc să aducă de acasă bucate tradiționale, specifice zonei.

Sub sloganul „Dacă ne uităm tradițiile, uităm de unde am plecat și cine suntem noi cu adevărat”, Hora Someșană a devenit pe parcursul anilor, una dintre cele mai așteptate manifestări la care participă sute de localnici care îmbrăcă cu mândrie portul popular autentic scos din "lada de zestre" a bunicilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5