De la Ioan Oltean citire: PSD pregăteşte terenul pentru despărţirea de PNL

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, susţine că Partidul Social Democrat va rupe “uniunea” cu liberalii şi cu conservatorii, pentru că “au ADN-ul trădării bine fixat în structura lor politică”. Liderul democrat-liberal îşi justifică punctual de vedere pornind de la declaraţiile lui Adrian Năstase, care a spus că funcţia de prim-ministru va necesita permanent, în condiţiile unei alianţe a PSD cu PNL şi PC, “ajustări şi compromisuri”.

“Declaraţiile liderului PSD Adrian Năstase conform cărora, în cadrul USL, PSD şi PNL vor avea probleme în a-şi armoniza poziţiile, sunt un prim indiciu că PSD pregăteşte terenul pentru despărţirea de PNL. Ne era clar încă de la începutul formării Alianţei Socialiste că aceasta nu reprezintă decât un experiment de etapă pentru PSD, lucru care devine din ce în ce mai clar”, a transmis Ioan Oltean, prin intermediul unui comunicat de presă, dat publicităţii marţi.

Deputatul Oltean se arată sceptic faţă de posibilitatea ca USL să reziste până la alegerile parlamentare, deşi PDL ar găsi convenabilă menţinerea Uniunii. ”PDL îşi doreşte ca USL să reziste, în această formulă, cel puţin până la alegerile parlamentare de anul viitor. În acest fel, cetăţenii au de ales între două feluri distincte de a face politică: pe de o parte USL, o construcţie de stânga, demagogică, nascută din părinţă imaturi şi risipitori, iar pe de altă parte PDL, un partid de centru-dreapta, adept al reformelor structurale şi capabil să ia măsuri corecte pentru stabilitatea economică a României. Din păcate, nu credem că USL are o speranţă de viaţă atât de îndelungată. În decursul timpului, PSD, PNL şi PC au dovedit că au ADN-ul trădării bine fixat în structura lor politică”, consideră secretarul general al PDL.

Liderul democrat-liberal crede că USL “trăieşte” numai prin prisma sondajelor de opinie. “USL este menţinută în viaţă artificial de sondajele de opinie comandate şi coordonate de Victor Ponta şi Crin Antonescu. Dacă în cazul PSD este evident că avem de-a face cu o strategie politică, iar intenţia reală a acestui partid nu este de a menţine USL, în cazul PNL nu putem vorbi decât de naivitate. Credem totuşi că este doar o chestiune de timp până când liderii politici cu experienţă ai PNL vor forţa desprinderea de pe orbita PSD, dându-şi seama de aventura în care Crin Antonescu a târât PNL", conchide Oltean, mizând pe o revoltă a unor liberali împotriva lui Crin Antonescu.

Radu Moldovan (PSD): Cei de la PDL pot visa la destrămarea USL, dar nu se va întâmpla

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, deputatul Emil Radu Moldovan, susţine că visul PDL şi al liderului Ioan Oltean nu se va împlini, iar după alagerile locale din 2012 “PDL va rămâne în istorie”.

“Îi asigur pe Ioan Oltean şi pe cei de la Partidul Democrat Liberal că acest vis al lor nu se va împlini, cel de destrămare al USL. E o construcţie politică care a luat naştere la dorinţa cetăţenilor de a se constitui o alternativă la actuala guvernare incompetentă şi coruptă, e o construcţie politică care îşi doreşte să facă o altfel de politică în România, schimbarea filozofiei de a guverna. USL lucrează actualmente la un program de guvernare credibil, care să se constituie în faţa cetăţenilor într-o alternativă credibilă la actuala guvernare”, ne-a declarat preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud.

Deputatul Moldovan a menţionat că cei doi lideri ai Uniunii Social Liberale au trecut peste obiective personale şi orgolii, tocmai pentru oferirea unei soluţii credibile la alegerile din 2012. “usl este condusă de cei doi copreşedinţi – Victor Ponta şi Crin Antonescu – doi oameni care au trecut peste obiective personale şi orgolii proprii, ca să ofere românilor o alternativă credibilă de vot în anul 2012. Cei de la PDL pot visa în continuare la destrămarea USL, acest lucru nu se va întâmpla şi începând cu alegerile locale din 2012, PDL va rămâne în istorie”, a concluzionat liderul social-democrat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5