De luni, toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni!

Toți elevii intră în vacanță de luni, a anunțat președintele Klaus Iohannis după o ședință la Palatul Cotroceni, pe tema pandemiei. "Este evident că şcolile sunt puternic afectate şi prin elevii care sunt infectaţi, dar şi prin personalul, profesorii, învăţătorii care se îmbolnăvesc. În mod normal, începând de luni, deci, de săptămâna viitoare de luni, va fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu, pentru două săptămâni.", a spus președintele Iohannis.

La ședință au luat parte premierul interimar Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.

***
„Pentru cei care întreabă de ce este preferabilă vacanța în loc de intrare in online (aceiași care nu au auzit de echitate in educatie) le răspund ca din punct de vedere al vitezei de transfer minime pentru o predare online (cât de cât) este necesar sa existe 100 MB/sec. Asta exista doar pentru maximum 50% din teritoriul României. În Bucuresti avem viteză de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot avem probleme,” a mai declarat Cîmpeanu.

Comentarii

21/10/21 12:33
Leon

Prostia nu doare, dar poate ucide! Presedintele Klaus Iohannis declara pe un ton triumfalist prin luna iunie, înainte de valul 4 al pandemiei de COVID-19 că dupa al treilea val destul de puternic, "campania de vaccinare a fost un succes” ceea ce a dus la reducerea numărului de cazuri si la diminuarea dorinței de vaccinare în rândul populatiei. „Noi practic am oprit pandemia”, declara atunci preşedintele. (Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=Z8I4GJ_-mug).
De aici au urmat o serie întreagă de măsuri de relaxare pentru ca valul 4 al pandemiei să ne găsească total descoperiti. Astăzi România este a doua țară din Europa la mortalitatea COVID-19. În ultima raportare, de marți, 20 octombrie, a Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor, România are o rată a deceselor, în ultimele 14 zile, de 4,5 la 100.000 de locuitori. Doar situația din Cehia este mai gravă. Acolo, rata este de 7,1.
Pe locul trei se află Spania, cu o rată a deceselor la 14 zile de 3,8, urmată de Ungaria și Belgia.
La polul opus, sunt țări europene cu un număr foarte mic de decese. În Finlanda și Estonia, rata este de doar 0,1 decese la suta de mii de locuitori în ultimele două săptămâni.
De asemenea, Germania, cea mai populată țară europeană, înregistrează o rată de 0,3, iar Italia, una dintre cele mai afectate țări de pandemie în primul val, are o rată de doar 1.
Concluzia: Prostia e cel mai periculos virus!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5