Klaus Iohannis: Nu voi încerca să impun Guvernului Cioloş ce şi cum să facă

Un guvern independent politic precum Cabinetul Cioloş "este o premieră care ajută România”, este de părere preşedintele Klaus Iohannis.

"Un guvern independent politic nu a stat de mult la această masă. Nu ştiu dacă a existat vreodată un guvern chiar aşa independent politic. Vreau să cred că este o premieră care ajută România. Am toată convingerea că dvs veţi reuşi, contrar aşteptărilor unora sau altora, să vă faceţi treaba foarte bine. S-a văzut astăzi în Parlament că politicienii şi-au dorit un astfel de guvern. Votul covârşitor pe care l-aţi primit — aproape 400 de voturi pentru şi doar o sută şi câteva voturi care au vrut altceva — a arătat că până şi politicienii care, cel puţin declarativ, sunt un pic reticenţi faţă de un guvern independent, nu numai că au acceptat, au îmbrăţişat această soluţie pentru România în această etapă”, a spus Iohannis, la ceremonia de preluare a mandatului de prim-ministru de către Dacian Cioloş.

Preşedintele le-a transmis miniştrilor că au primit „o provocare frumoasă”, o şansă de a arăta "cum se poate guverna România bine într-un an complicat şi cu aşteptări foarte mari”.

"Trebuie să fiţi conştienţi că aşteptările vin şi din partea politicienilor. În realitate, am convingerea fermă că toată lumea îşi doreşte ca treaba să meargă ceas şi pentru asta avem nevoie de un Guvern eficient. Vă doresc să fiţi acest Guvern eficient. Vă doresc, dl Dacian Cioloş, să reuşiţi ca din acest Guvern pe care l-aţi ales şi l-aţi promovat ca şi o echipă de specialişti să reuşiţi să faceţi o echipă unită, care merge mai departe cu un spirit sănătos”, a mai spus Iohannis.

Totodată, preşedintele a adăugat că nu se va implica în problemele Guvernului.

"Nu voi încerca să impun Guvernului ce şi cum să facă. Aveţi toată libertatea şi încrederea mea. Sunt convins că voi găsi căi de a colabora pentru a găsi soluţii problemelor. Anul 2016 este un an complicat, cu două rânduri de alegeri, locale şi parlamentare, cu un buget care nu a ajuns încă în Parlamnet. Este bine că v-a aşteptat pe dvs., dar puteţi să contaţi pe parteneriatul cu mine", a mai menţionat preşedintele.

Şeful statului a ţinut să îi mulţumească şi premierului interimar, Sorin Cîmpeanu, "pentru felul în care a ştiut să conducă Guvernul în perioada interimatului”.

"Consider că a făcut o treabă foarte bună”, a precizat preşedintele, citat de Agerpres.

La ceremonia de la Palatul Victoria au fost prezenţi toţi miniştrii noului Cabinet, dar şi premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Comentarii

19/11/15 13:35
CETATEAN DE Cluj

Domnule presedinte, pai nici nu ati putea, pentru ca nu aveti atributiuni in acest sens, chiar daca de la inceputul investirii Dvs in aceasta calitate v-ati exprimat sincer si public, dorinta sa aveti "guvernul Dvs propriu"...
Ce si cum "trebuie sa faca " acest guvern, deja a fost "impus"... de partidele aflate la putere si in opozitie, la discutiile purtate cand au fost "cersite " voturile de incredere si investitura . Tehnocratia, este foarte buna, dar trebuia facut acest lucru la Revolutie , acuma este deja prea tarziu si ea ( tehnocratia ) nu poate coexista fara implicarea politicului in sfera vietii sociale si economice , pentru ca nu permite actuala Constitutie sa fie altfel .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5