DE ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR, INVITAȚIE LA TEATRU! "FARSA MAESTRULUI PATELIN", JUCATĂ DE GRUPUL SKEPSIS LA NĂSĂUD!

Aceasta este invitația lansată de Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud, împreună cu Primăria și Consiliul Local Năsăud, pe pagina oficială a instituției de cultură.
Piesa de teatru ce va fi pusă în scenă la Năsăud reprezintă „un spectacol adaptat după farsa medievală cu același titlu tipărită prima oară probabil pe la 1469, însă care circula deja în Franța încă de la 1400 și care s-a bucurat de o mare notorietate fiind cunoscuta în întreaga Europă a vremii.
Prin personajele tipologizate și intriga simplă, dar mai ales prin umorul spumos, Farsa Maestrului Patelin a influențat dezvoltarea teatrului popular și este considerată a fi un punct de reper important în evoluția teatrului ca artă.
Iată de ce ne-am propus să o aducem în fața dvs într-un spectacol prin care dorim să oferim șansa de a aprecia farsa medievală ca gen de teatru, dar și să punctăm actualitatea unor elemente care țin de moravurile oamenilor, de caracterul, viciile și slăbiciunile lor, care nu se schimbă niciodată. Maestrul Pathelin este un avocat nevoit să apeleze la fel de fel de tertipuri pentru a câștiga procese; soția lui, Guillemette, este gata să facă orice pentru a obține o rochie nouă; negustorul Joceaulme este avut însă avar și hrăpăreț...o lume în care autoritatea este viciată și până și ciobanul este nevoit să se transforme în lup pentru a supraviețui. Din dragoste față de soția lui, Maestrul va trebui să se descurce într-o situație complicată...” iată doar câteva repere din promițătoarea piesă de teatru ce va fi pusă în scenă.
Spectacolul va începe la ora 19.00, în data de 14 februarie 2017 (marți). Prețul unui bilet întreg este de 9 lei și respectiv 5 lei, redus pentru pensionari, elevi și studenți. Acestea se pot procura de la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Năsăud.
Colaboratori ai evenimentului: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Năsăud și Centrul de Voluntariat Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5