De Ziua Internaţională a Poeziei au curs râuri de versuri, la Cenaclul George Coşbuc

O atmosferă de o sensibilitate deosebită, unde poezia a fost regina balului literar, s-a derulat, în cadrul Cenaclului „George Coşbuc” de la Casa Sindicatelor din Bistriţa, unde managerul acestei instituţii, juristul Alexandru Câţcăuan, s-a dovedit a fi o gazdă foarte bună şi ospitalieră.
Numărul foarte mare de creatori de versuri şi care iubesc poezia au umplut, până la refuz, sala care găzduieşte Cenaclul „George Coşbuc”, prilej de a-şi etala talentul şi respectul pentru poezie, în cadrul sărbătorii Zilei Internaţionale a Poeziei, care este declarată de UNESCO, pe 21 martie, începând din anul 1999, şi care este drept o recunoaştere a faptului că oamenii de litere şi de cultură, poeţii şi scriitorii din întreaga lume şi-au adus o contribuţie deosebită pentru promovarea acestui gen literar, de o importanţă vitală pentru formarea personalităţii sănătoase şi benefice a populaţiei.
Profesorul şi scriitorul consacrat, Olimpiu Nuşfelean, preşedintele Cenaclului „George Coşbuc” a făcut o pertinentă motivare şi prezentare a acestei însemnate zile la care a precizat că poezia înnobilează şi creează stări deosebite prin mesajul ei.
A urmat un frumos şi sensibil serial de recitări din creaţiile proprii, susţinut de scriitorii: Mircea Măluţ, Alexandru Uiuiu, Radu Ivan, Mirela Orban, Al. C. Miloş, Niculae Vrăsmaş, Marilena Toxin, Ioana Zadic, Ioan Lazăr, Gheorghe Mizgan, Victoria Fătu Nalaţiu, Ovidiu Pojar, Traian Parva Săsărman, Olimpiu Nuşfelean, Alexandru Oltean şi prof. Ionela Nuşfelean, însoţită de un grup de tineri poeţi şi interpreţi de muzică folk de la Palatul Copiilor Bistriţa.
O surpriză deosebit de plăcută şi o pată de culoare în cadrul evenimentului a fost prezenţa muzicală şi artistică a trei interprete de muzică tradiţională indiană, grup alcătuit din Ana-Maria Betay-Preceti din Franţa, şi sensibilele soliste Marta şi Susana din Slovacia, care au interpretat cu mult aplomb, la acordeon şi voce, cântece din repertoriul internaţional.
Seara s-a încheiat cu prezentarea cărţii „Voi fi cu tine” a scriitorului Alexandru Oltean, ce a acordat numeroase autografe, a recitat din poeziile sale şi a oferit un pahar de vin al prieteniei şi poeziei.
Ziua Internaţională a Poeziei, la Cenaclul Literar „George Coşbuc”, a fost o reuşită.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5