Medalion Mihai Eminescu, la Cenaclul „George Coşbuc”
„O poveste încântată” este genericul sub care a avut loc prima întâlnire din acest an a Cenaclului „George Coşbuc”, derulată sub semnul lui Eminescu. Deschiderea a fost făcută de către directorul instituţiei, Alexandru Câţcăuan, iar mai apoi preşedintele Cenaclului, scriitorul Olimpiu Nuşfelean, a preluat moderarea evenimentului. Primul punct a fost conferinţa „Prin văile Luceafărului”, susţinută de prof. Vasile V. Filip, care a vorbit despre conotaţiile cosmogonice ale văii întâlnite şi în Luceafărul, în vale născându-se bogăţia spirituală, aici, într-o lume haotică născându-se noul timp. Apoi, a făcut referire la un poem mai puţin cunoscut „Peste codrii stă cetatea”. O conferinţă interesantă ce s-a întins pe durata a mai bine de o oră.
În acelaşi cadru a fost vizionat şi un film despre viaţa lui Mihai Eminescu, iar apoi Olimpiu Nuşfelean a vorbit despre trecerea dintr-o sferă în altă sferă, prin poezie.
A urmat un recital de poezie susţinut de Mirela Duma Bilc, prof. Sabin Mureşan, tinerii de la Palatul Copiilor, coordonaţi de Ionela Nuşfelean, Roxana Resvanță, Sara Gabor, Miruna Vlaic, Oana Beudean, precum şi membrii Cenaclului „Clepsidra” din Dej – Radu Zegrean, Toni Chira, Lucian Andrei. Diana Porca a intrepretat cântece pe versurile lui Mihai Eminescu.
A fost o întâlnire sub semnul poeziei, la care au fost prezenţi şi Virgil Raţiu, Gheorghe Mizgan, Marcel Seserman, Traian Parva Săsărman, Lucreţia Bucur ş.a.
Anul acesta, Casa de Cultură a Sindicatelor marchează 50 de ani de la înfiinţare, prilej de momente frumoase şi pentru Cenaclul „George Coşbuc”.
Comentarii
Nici o masa fara peste!
Nici o manifestare culturala fara Palatul Copiilor! Asadar, cu Palatul tot inainte!
Adaugă comentariu nou