Deputat Cristina Iurişniţi: Școlile speciale nu pot solicita facilitatori școlari pentru copiii cu autism

În urma solicitărilor înregistrate de mai mulți părinți la Asociaţia Autism Europa Bistriţa, am cerut Ministerului Muncii și Protecției Sociale clarificări cu privire la solicitarea de către unele unități de învățământ special de facilitatori școlari pentru elevii cu tulburări din spectrul autist.

Prezența facilitatorilor școlari este un drept al elevilor cu tulburări din spectrul autist încadrați în învățământul de masă, la care aceștia pot sau nu să recurgă, în funcție de severitatea tulburării și nevoile copilului.

Cu toate astea, în România practica NU este unitară și multe unități de învățământ special au ajuns să solicite familiilor facilitatori școlari - de multe ori chiar părintelui să stea la cursuri alături de copil.

Iată răspunsul primit: https://docdro.id/H3nW82z

Deputat
prof. Cristina Iurisniti
Președinta Comisiei pentru egalitate de șanse

Comentarii

16/01/20 10:40
cititor

Mai politrucii lui " peste sarat " ... , PRICEPETI ODATA CA NU ESTE NIMENI IMPOTRIVA COPIILOR CU DIZABILITATI ( DE ORICE FEL ) SI CA AU SI EI DREPTUL LA INVATZATURA... dar nu se pot amesteca cu copii fara aceste dizabilitati , PENTRU CA -I INCETINESTE DIN PROCESUL DE INVZTZAMANT, TREBUIE NEAPARAT CINEVA SA SE OCUPE SPECIAL DE EI SI AU UN ALT FEL DE stil si de RITM DE VIATZA decat cei " normali " .
Este trist si nimanui nu-i place sa aiba un astfel de copil, dar pricepeti odata ca IMPREUNA NU ESTE O SOLUTIE BUNA .
Fara suparare din partea parintilor care au astfel de cazuri , dar solutia este tot cu SCOLILE SPECIALE de alta data , unde sa aiba dascalii lor specializati anume , salile lor de clasa, cu o programa special adaptata acestor conditii naturale .
TERMINATI ODATA CU PROSTIILE FILFIZONILOR !!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5