Deputat Cristina Iurişniţi: Voi propune interzicerea vânzării alcoolului către minori în magazine!

Deputatul Cristina Iurişniţi va iniţia un proiect de lege la solicitarea Asociaţiei Berarii României prin care să se interzică vânzarea de produse alcoolice din magazine către minori. În prezent acest lucru este legiferat doar pentru restaurante, baruri etc.

          „În urma unor întâlniri şi discuţii cu Berarii României, de la ei vine această propunere, voi propune ca vânzarea alcoolului către minori prevăzută de Legea 61/1991 să fie interzisă şi în supermarketuri, nu doar la bar. Dacă nu am 18 ani, să nu am dreptul să cumpăr bere, alcool şi alte produse care nu sunt necesare unui tânăr în formare, unui copil. De multe ori copiii sunt fără părinţi, nesupravegheaţi şi au dreptul să cumpere alcool. Această propunere vine din partea unui grup important, Asociaţia Berarii României este o forţă în ţara noastră şi îşi propun să înlocuim art. 2 de la punctul 22, în „localurile publice”, cu o formulare care să includă şi unităţile de tip magazin sau supermarket ori altele în care se comercializează alcool, în unităţile publice de vânzare cu amănuntul sau cu ridicata, localurile publice sau unităţile comerciale, în toate unităţile economice care desfăşoară comerţ cu băuturi alcoolice”, a declarat deputatul Iurişniţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Comentarii

03/11/19 10:31
cititor

Si cum vor face vanzatorii, vor cere tuturor " buletinul de identitate " tuturor cumparatorilor care nu par a fi majori... ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5