Deputat Ionuţ Simionca: Iar ați dat-o în bară, domnule primar Ovidiu Crețu!

Este foarte grav ca din cauza aberațiilor dumneavoastră și a unei administrații deficitare, Municipiul Bistrița și implicit, județul Bistrița-Năsăud a ajuns sa fie subiect de bancuri promovat negativ tot mai frecvent în ultima perioada, pe plan național. Zilele acestea, ați reușit pentru a nu știu câta oară să intrați în vizorul critic al presei naționale, după binecunoscutele proiecte:
"Struți de plastic"
"Pușcăria veveritelor"
"Pârtia de noroi"
"Podul berăriei înspre nicaieri".
De aceasta data, profitând de legea salarizării PSD-ALDE, domnule primar ați reușit "performanța" de a fi singurul primar din România care și-a triplat salariul, câștigând suma de 13050 lei lunar, adică cat câștiga 9 bistrițeni la un loc. Bineînțeles, toți cei din anturajul domniei voastre au primit la rândul lor măriri: cei doi viceprimari din Bistrița vor avea salarii de 11.600 lei, administratorul public va incasa suma de 10.310 lei, secretarul municipiului-10.440, arhitectul-sef -10.295 lei iar directorii executivi vor primi 10.150 de lei lunar.
Concluzia mea este ca aceste măriri salariale sunt exagerate și nejustificate, chiar de-a dreptul iresponsabile, referindu-mă la cei enumerați, nu la cei care MUNCESC și au avut o mărire de doar 100-200 de lei.
Meritați aceste măriri salariale, Domnilor?
De ce nu se folosesc milioanele de lei cheltuite, care însumează aproximativ 3,000,000 lei pana la încheierea mandatului, pentru renovarea parcurilor și a locurilor de joaca pentru copii, care sunt într - o stare deplorabila? De ce nu se construiesc 5 grădinițe? De ce nu se investește în infrastructura sau, de ce nu se construiesc 150 de apartamente pentru profesioniștii de care municipiul nostru are nevoie, cum ar fi: profesori, medici, soldați, polițiști, pompieri, etc.?
Acestea sunt priorități pentru comunitatea noastră, nu măririle salariale propuse și votate de către dumneavoastră sau alte proiecte aberante și inutile.
Deputat Ionuţ Simionca

Comentarii

29/07/17 10:37
Cititor

Dapoi cine-i prostu, cine mananca sau cine da ?!

31/07/17 12:15
vizitator

După aplicarea legii salarizării, veniturile angajaţiilor din primării şi consilii locale aproape că s-au triplat. Nimeni nu-i impotriva cresterilor salariale in domeniul administratiei publice. Problema este ca aceste cresteri s-au facut aiurea, fara nici un fel de criterii de performanta. Aceasta lipsa de criterii a dus la aberatii , de tipul ca un primar de municipiu sa aiba un salar de 13.000 de lei indiferent de marimea acelui municipiu, sau de puterea sa economica. Astfel, s-a ajuns ca printre cele mai mari majorări salariale au avut loc în Bistriţa, unde primarul a ajuns la un salariu de 13.050 lei, viceprimarul are 11.600 lei, iar un administrator public peste 10.000 lei. Si asta in conditiile in care, dupa unele surse, numai aparatul primarului are în componență 273 de angajați. În ceea ce privește totalul angajaților din structurile aflate în subordinea primăriei (toate direcțiile, inclusiv asistenții sociali), aceștia sunt în număr de 895, desi Bistrița are aproximativ 70 de mii de locuitori.
De aceea logic era ca maririle de salarii in primarii sa se faca numai cu conditia pastrarii fondului de salarii dinaintea majorarilor, ceea ce ar fi determinat si o anumita restructurare a aparatului birocratic.

03/08/17 10:39
Cetatean cititor

Domnul Simionca, peste tot in lume, primarii au "bara lor " in care dau in felurite feluri, unii cu capul pe care si-l sparg, in timp ce altii nici macar cu cu.ru... sau picioru ... "bara" fiind ceva de care se tin cu disperare , cand "sufla vijelia " ori vine cate un "cutremur" ... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]