Deputatul Bogdan Ivan cere ministrului Economiei deblocarea plăților pentru Start-Up Nation! Ce alte soluții propune!

Deputatul social-democrat Bogdan Ivan consideră că cei mai afectaţi de noul proiect de buget pentru anul 2021 sunt tinerii, asta pentru că studenţii nu mai beneficiază de transport feroviar gratuit, care costa statul român doar 0,006% din PIB. Deputatul PSD s-a referit, în cadrul unei conferințe de presă, şi la situaţia celor 4.000 de antreprenori, mulți și din județul Bistrița-Năsăud, care au semnate contracte de finanţare prin Start- Up Nation şi care nu şi-au primit banii din august, chiar dacă şi-au îndeplinit toate obligaţiile contractuale.

„Am pregătit o interpelare adresată ministrului Economiei, Claudiu Năsui, prin care-i solicit public identificarea unei măsuri prin care aceşti bani să fie plătiţi către tinerii antreprenori care au un contract de finanţare semnat cu statul român, care au angajat patru persoane pe care le menţin în continuare, care sunt afectate de pandemie. În 2020, nu au mai finanţat acest program, iar în bugetul pe 2021 nu sunt bani pentru această măsură. Am venit şi cu un set de propuneri către ministrul Economiei, voi încerca o întrevedere cu domnia sa, legat de finanţarea Start-Up Nation în 2021 prin Programul Naţional de Rezilienţă (finanţat din fonduri europene), crearea unui program după modelul Start-Up Nation, din Programul Naţional de Rezilienţă, pentru finanţarea investiţiilor în agricultură, pentru tineri care vor să înfiinţeze exploataţii agricole, o fermă, o zonă de procesare. Nu în ultimul rând, lansarea unui program Start-Up Diaspora. Este un program care a primit feed-back foarte bun", a spus deputatul bistritean.
Deputatul Bogdan Ivan a mai adăugat că din cele de 30 miliarde de euro împrumutate de România doar 1% au ajuns în sprijinirea mediului economic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5