Deputatul Bogdan Ivan: Domnul prefect nu i-a primit pe sindicaliştii din sănătate. Îşi negocia funcţia de prefect?

Deputatul Bogdan Ivan (PSD) a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că opinia publică din judeţ este bulversată de modul în care Instituţia Prefectului şi prefectul Stelian Dolha comunică despre sporurile acordate unor angajaţi ai instituţiei în perioada pandemiei. „Nu ar fi o problemă acest aspect, sunt cu siguranţă funcţionari care merită să obţină un stimulent, dar ce le spunem medicilor de familie care nu primesc stimulente în plus în această perioadă şi au tangenţă cu sute, mii chiar de bolnavi în fiecare lună, ce le spunem infirmierilor, personalului medical care nu beneficiază de niciun stimulent”, a declarat parlamentarul social-democrat.

          Deputatul PSD a criticat şi faptul că în timp ce federaţiile sindicale din sănătate au protestat în faţa Palatului Administrativ, prefectul judeţului nu i-a primit să vorbească cu ei. „Cred că era ocupat, din sursele noastre, să-şi negocieze în continuare postul de prefect al judeţului. Mă întreb retoric: în loc să se ocupe de ce are de făcut acasă, nu era mai simplu să vorbească cu prietenii domniei sale, cu dl. secretar general Robert Sighiartău, cu preşedintele PNL B-N, dl. Ioan Turc, să-i asigure acest suport politic în Capitală? Aceşti oameni nu au nimic în comun cu cei mulţi”, a spus Bogdan Ivan.

          Demnitarul bistriţean s-a referit şi la industria HoReCa din municipiul Bistriţa care a pus lacătul pe uşi, după hotărârea CJSU, comitet condus de prefectul Stelian Dolha, sute de companii şi mii de oameni rămânând pe drumuri, după ce în urmă cu două săptămâni au fost rechemaţi la muncă.  Ivan a spus că a solicitat prefectului ca în CJSU să fie cooptaţi şi reprezentanţi ai angajatorilor şi angajaţilor din domeniile afectate de măsurile de restricţie, însă fără rezultat.

          În context, acesta a menţionat că se va preocupa de Legea venitului minim garantat de criză pentru a veni în sprijinul celor care rămân fără un loc de muncă în aceste vremuri complicate. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5