Deputatul Bogdan Ivan: Fermierii bistrițeni scutesc până la 10.000 de euro și circa un an de zile pentru înființarea unei ferme!

Fermierii bistrițeni scutesc până la 10.000 de euro și circa un an de zile pentru înființarea unei ferme, anunţă deputatul Bogdan Ivan. Concret: tinerii fermieri care voiau să construiască o fermă în extravilanul unei localități (în cele mai multe cazuri), erau obligați să execute pe cont propriu si din buget propriu un PUZ (Plan Urbanistic Zonal), pentru a trece în intravilan suprafața de teren.
Ce înseamnă asta pentru un tânăr fermier? Costuri de aproximativ 10.000 de euro și aproape un an de zile pierdut pentru obținerea acestor documente.
Prima dată, această problemă mi-a fost spusă de un tânăr fermier din Ciceu Giurgești, care își dorea să obțină o finanțare din fonduri europene pentru o fermă și era blocat de aceată procedură. De astăzi, acest blocaj este eliminat! Prin #lege!
Este o lege a cărui co-inițiator sunt, alături de dl. Deputat Adrian Chesnoiu, Președintele Comisiei pentru Agricultură și colegii din grupurile parlamentare #PSD.
România poate depăși criza economică actuală prin susținerea tinerilor fermieri atât în zona de producție cât și în cea de desfacere, prin asigurarea unei piețe pentru produsele agricole românești!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5