Subvenţii mai consistente pentru tinerii fermieri – 12.000 de euro pentru o exploataţie agricolă
În schimb, acordarea de sprijin financiar la demararea unei afaceri în agricultură va fi condiţionată de parcurgerea unui stagiu de pregătire mai îndelungat.
Bistriţenii care intenţionează să depună dosare de finanţare în cadrul celei de-a doua sesiuni a Măsurii 112 ,,Instalarea tinerilor fermieri”, programată în perioada 1 - 30 noiembrie, au motive de bucurie.
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit se află în plin proces de modificare a procedurilor aferente Măsurii 112.
Astfel, pentru sesiunea din luna noiembrie, potenţialii beneficiari ai măsurii ,,Instalarea tinerilor fermieri” ar putea obţine un sprijin financiar de maximum 40.000 de euro/ exploataţie agricolă.
Această modificare vizează şi sprijinul propus pentru instalarea tânărului fermier, sprijin care va creşte de la 10.000 de euro la 12.000 de euro pentru o exploataţie agricolă.
Pe de altă parte, pentru a facilita accesul tinerilor la fondurile europene nerambursabile, nivelul minim de pregătire profesională a solicitanţilor eligibili se modifică fiind necesar un certificat de calificare sau de absolvire al unui curs de formare de minim 150 de ore în domeniul agricol.
Aceste certificate pot fi prezentate atât de către absolvenţii de liceu cât şi de absolvenţii şcolilor profesionale sau de arte şi meserii, altele decât cele cu profil agricol.
La sesiunea de depunere a proiectelor din luna iulie , la nivel naţional au fost depuse 4.083 de proiecte conforme. Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la aproximativ 83,5 milioane de euro. Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activităţi diverse, dintre care cele mai accesate au fost cele pentru apicultură şi ferme vegetale.
De asemenea, beneficiarii Măsurii 112 au cerut fonduri nerambursabile şi pentru exploataţii horticole dar şi de creştere a animalelor.
Sprijinul financiar acordat în cadrul Măsurii 112 are ca scop dezvoltarea exploataţiilor agricole, care produc în principal produse agricole vegetale şi animale (materie primă) pentru consum uman şi hrana animalelor.
Citiţi şi:
- Din nou despre "Instalarea tinerilor fermieri"
- ANUNŢ SESIUNE PROIECTE Măsura din Planul de Dezvoltare Locală: 1.3. Instalarea tinerilor fermieri
- Sprijin financiar, între 10.000- 25.000 de euro, pentru tinerii care vor să se facă fermieri
- Peste 2.200 de proiecte ale tinerilor fermieri vor primi finanţare nerambursabilă
- În luna iunie, pot fi solicitate fonduri nerambursabile pentru instalarea tinerilor fermieri
Adaugă comentariu nou