Sprijin financiar, între 10.000- 25.000 de euro, pentru tinerii care vor să se facă fermieri

* proiectele pot fi depuse până pe 29 iulie, la Oficiul Judeţean al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit * tinerilor care îşi deschid ferme li se oferă până la 25.000 de euro.

Tinerii în vârstă de până la 40 de ani care îşi înfiinţează sau dezvoltă propria fermă pot solicita sprijin financiar din partea Uniunii Europene până pe data de 29 iulie, ora 12.

Acest fapt este posibil prin intermediul măsurii 112 (,,Instalarea tinerilor fermieri”) din cadrul Planului Naţional pentru Dezvoltare Rurală, cererile şi planurile de afaceri putând fi depuse la Oficiul Judeţean al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin măsura 112 sunt atât persoanele fizice, cât şi persoanele juridice care practică în principal activităţi agricole şi care sunt conduse de tineri cu vârsta de până la 40 de ani.

Capacitatea economică a fermelor care se pot înfiinţa sau dezvolta trebuie să fie cuprinsă (ca cifră anuală de afaceri) între 7.200 şi 48.000 de euro.

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 10.000 de euro pentru o exploataţie agricolă cu cifra de afaceri de 7.200 de euro şi poate ajunge până la cel mult 25.000 de euro.

Valoarea sprijinului acordat se calculează şi se acordă în lei, în funcţie de cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5