Deputatul Botiş, alături de femeile cu cancer la sân

Cancerul reprezintă o problema majoră de sănătate publică în întreaga lume. În România un om din 55 este bolnav de cancer, iar unul din 270 moare de cancer. Cea mai des întâlnită formă de cancer în rândul femeilor, cancerul la sân a atins proporţiile unei epidemii. Cancerul la sân este a treia boala cel mai des întâlnita în întreaga lume. În România sunt aproximativ 6000 de cazuri noi de cancer la sân diagnosticate în decursul unui an.

Concluzia acestui studiu poate fi considerata atât pozitiva, cât si negativa. Pozitivă pentru că, pentru un număr tot mai mare de femei care suferă de această boală, aceasta nu mai este fatala. Vestea rea este ca nivelul de trai este din ce în ce mai scăzut, alimentaţia oamenilor de pretutindeni suferă tot felul de schimbări dăunătoare sănătăţii.

Deputatul PD-L Ioan Nelu Botiş, vicepreşedintele Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială vine în sprijinul acestor femei, şi a propus în cadrul Comisiei, ca femeile cu cancer la sân să fie considerate persoane cu handicap pentru a beneficia de subvenţie în achiziţionarea protezei necesare.

„Avem promisiunea că în cel mult o lună de zile se va schimba acest lucru”, a spus deputatul PD-L Ioan Nelu Botiş.

Comentarii

29/03/09 22:22
Vizitator

Nu le puteti ajuta, caci nu cunoasteti despre aceasta boala prea multe.
Costello

18/03/14 11:26
Agape Carmen Jana

Am muncit 25 De ani!e firesc sa beneficiez De acest ajutor!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5