Deputatul Cristina Iurişniţi (USR): Revoluţia luminii a învins întunericul corupţiei. Respingerea Ordonanţei 13, zi istorică

         Deputatul Cristina Iurişniţi (USR) consideră că ziua în care a fost respinsă în Parlament Ordonanţa 13/2017 privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală este una istorică pentru societatea civilă și exercițiul de democrație, pe care România l-a și exportat „sub forma unei lecții de democrație și solidaritate”.

În stradă se discută de abrogare, prorogare, amendamente și alți termeni juridici. Încã o lecție învățată, cea de educație civică și juridică de luptă pentru statul de drept. Presiunea mediatică imensă a străzii a transformat derapajele puterii în deciziile mult așteptate din Parlament: vot pentru respingerea celebrei Ordonanțe 13!”, declară deputatul bistriţean.

Parlamentarul USR punctează şi rolul formaţiunii pe care o reprezintă în această epopee a ordonanțelor.

„A depus două amendamente care remediază parțial constituționalitatea  OUG 14. A depus amendamentul prin care legea de aprobare a devenit lege de respingere. A propus două amendamente respinse de coaliție, care preveneau reintrarea în vigoare a OUG 13 în situația unor sesizări la CCR. USR a protestat în Parlament denunțând abuzurile aduse statului de drept”, susţine deputatul Cristina Iurişniţi.

Deputatul bistriţean crede că, prin acţiunile potestatarilor, „revoluția luminii a învins întunericul corupției, al minciunii și fricii”, experiența ultimelor săptămâni „#rezist” din ţară și din Diaspora reprezentând „o trezire la conștiință, un salt calitativ în mentalul colectiv și recâștigarea unei demnități pierdute în raport cu în Europa civilizată”.

„La Paris, pentru protestatarii francezi din Place de la Republique,  România a devenit un exemplu de democrație și solidaritate!  România profundă și autentică e mereu surprinzătoare”, concluzionează deputatul Cristina Iurişniţi.

Comentarii

25/02/17 11:32
Cititor 222

Daaaaaaaaaaa.... "Revolutia prostiei " mai degraba ... !
Pacat ca sa-u solidarizat jandarmii cu "Gica Contra" si n-au putut sa va traga niste bastoane de sa va sara "fulgii". Ori este lege si democratie in tzara asta, ori stati in banca voastra si daca ati stat put.urosi acasa la votari, acuma suportati ceea ce se intampla si ... MUCLES !
Alta data invatzati-i pe "na.ro.zi" sa iasa la vot daca le trebuie o "altfel " de societate, asa cum si-ar dori-o ei si unde toata ziua "put.uro.sii" sa stea "gura casca" cu gatlejurile intinse pe sub copaci, astfel incat "para malaiatza " ( a lui Natafleatza ) sa le cada direct in stomac , fara s-o mai opreasca ca s-o mai mestece cu dintzii ... nespalati ... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5