Deputatul Diana Morar anunţă modificări legislative în procedura de soluţionare a contestaţiilor

Deputatul liberal Diana Morar a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, principalele aspecte avute în vedere la modificarea Legii achiziţiilor publice. Potrivit acesteia, grupul de lucru de la nivelul Guvernului îşi propune simplificarea procedurilor de achiziţie publică, o serie de măsuri fiind adoptate încă de anul trecut.

          „Întregul obiectiv al acestui grup de lucru gestionat la nivel de Guvern este ca România să deruleze absorbţia pe PNRR până la 31 decembrie 2026. Există o intercomunicare şi cu parlamentarii, personal am fost implicată pentru că sunt membru al Comisiei juridice şi am identificat unele probleme. În primul rând, se analizează posibilitatea de a aplica proceduri diferite pentru obiective strategice de interes naţional, cum ar fi autostrăzile sau drumurile expres. În urma consultării autorităţilor centrale şi locale, foarte mulţi s-au plâns de procedurile de contestare, atât la CNSC cât şi la instanţele de judecată, fiind în analiză posibilitatea de a avea o procedură mai accelerată, mai simplificată în instanţă, să nu se meargă pe o procedură de drept comun”, a declarat deputatul Diana Morar.

          Potrivit acesteia, proiectul de modificare va fi gestionat fie la nivelul Parlamentului, fie la nivel guvernamental, urmând să fie adoptat ulterior de forul legislativ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5