Deputatul Diana Morar, despre comasarea alegerilor din 2024: Este nefiresc să chemi de trei ori lumea, în trei luni succesive, la vot! Dacă unim alegerile, am avea o prezență mai mare, care să dea legitimitate!

Deputatul liberal Diana Morar, secretarul Comisiei juridice, de disciplină și imunități din cadrul Camerei Deputaților, a  făcut o serie de precizări, în cadrul emisiunii Administrația la raport, realizată de Alin Cordoș, la Bistrița FM, despre posibilitatea comasării alegerilor de anul viitor, fie că ne referim la alegerile locale cu cele parlamentare, fie la cele parlamentare cu cele prezidențiale. 

 “E nevoie, din punctul nostru de vedere, de o soluţie mult simplificată, de un proces electoral rezonabil, fluent, o organizare mult mai suplă. Este oarecum nefiresc să chemi de trei ori lumea, în trei luni succesive, la vot. Experienţa anilor trecuţi ne spune foarte clar că, cel puţin în momente când avem cicluri electorale succesive, prezenţa la vot scade. Acum, interesul şi prezenţa la vot au scăzut oricum dramatic în ciclurile electorale care s-au derulat până acum. Dacă sărim trei luni succesiv de la un rând de alegeri la altul, vă daţi seama că există această problemă pe care, dacă unim alegerile, am putea să o transformăm într-un beneficiu, în sensul că am avea o prezenţă la vot mult mai mare, care să dea legitimitate”,  a declarat deputatul Diana Morar, la Bistrița FM. 

Potrivit parlamentarului PNL BN, pentru a putea comasa alegerile de anul viitor, legislația ar trebui modificată în această sesiune parlamentară, pentru a avea îndeplinit termenul de un an înainte de procesul electoral. "Dacă există un moment în care să facem acest lucru, nu l-am vorbit, nu insistăm, nu e o prioritate. Era doar o discuţie a noastră în legătură cu ce proiecte legislative am putea promova în această sesiune parlamentară. (...) Eu nu văd motive pentru care s-ar opune cei de la PSD, dar acum, până la urmă, e un document pe baza căruia putem lucra în coaliţie şi să luăm o decizie. Nu este o situaţie la impuse. Din punctul nostru de vedere este doar o posibilitate. Vrem să simplificăm lucrul, nu ne dorim campanii electorale succesive timp de patru luni de zile, care oricum practic ar perturba foarte mult procesul electoral”, a explicat deputatul Diana Morar, în emisiunea amintită. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5