Deputatul Doina Pană: Referendumul este cea mai democratică formă posbilă de exprimare a voinţei poporului român. Nu este un demers antieuropean

Modificarea Constituției în sensul redefinirii familiei nu reprezintă un demers antieuropean, așa cum afirmă cei care din neștiință sau rea-voință manipulează astfel opinia publică, susţine deputatul Doina Pană.

Forma actuală din Constituția României prevede că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Forma propusă pentru aprobare prin referendum este că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

„Este o cerere exprimată de peste 3 milioane de români care nu poate fi ignorată și care vizează un scop final de o importanță specială pentru societatea românească - introducerea în Constituţie a unor prevederi care să blocheze orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Este cea mai democratică formă posibilă de exprimare a voinței poporului român într-o chestiune de o profunzime spirituală deosebită. Nu va fi un vot pentru sau împotriva cuiva, pentru sau împotriva unor categorii de persoane. Va fi un vot despre cum ne dorim să arate societatea în care trăim.
Referendumul pentru familie nu este o incitare la ură, la violenţă, la homofobie. Este vorba doar de apărarea unor valori morale şi a unor principii
”, precizează parlamentarul bistriţean.

Deputatul Pană le reaminteşte celor care se erijează ca apărători ai valorilor europene, argumentul istoric, şi anume că Uniunea Europeană a fost fondată de creștin democrație, iar comunitatea europeană are la bază valorile Europei creștine.

„Moștenirea creștină nu poate fi separată de proiectul european, nici negată. Le reamintesc, de asemenea, că există un proiect legislativ privind parteneriatul civil care include comunitatea LGBT. Referendumul din octombrie nu are nimic de-a face cu negarea drepturilor patrimoniale și nepatrimoniale ale comunității LGBT ci cu afirmarea clară a identității creștine.Celor care contestă acest referendum spunând că nu îndeplinește standardele democrației liberale le aduc aminte că astfel de referendumuri au avut loc și în SUA (anii 2003-2004), Irlanda în 2016 şi o consultare populară a avut loc în Australia în 2017”,  menţionează parlamentarul social-democrat.

Deputatul Pană consideră că este falsă afirmația că acest referendum este făcut de PSD și că PSD încearcă să se folosească de el.

„Revizuirea Constituției a fost declanşată de persoane private în toamna anului 2015, când premier era Victor Ponta şi a fost înregistrată în Parlament în mai 2016 când premier era Dacian Cioloş. 
Reiterez faptul că este o cerere exprimată de peste 3 milioane de români care nu poate fi ignorată. La referendum vom afla decizia poporului român!
”, declară Doina Pană.

Comentarii

16/09/18 11:40
Carcotas

Hai nu zau ... !
Nu vedeti ca efectiv aruncati pe apa sambetei o importanta suma din banii publici , pentru niste mofturi de " popa beat " ?! UITATI IO SUNT si FAN si membru PSD, DAR NU MA DUC LA REFERNDUM SI DE CRAPATI DE NECAZ, ca este total aiurea .
Nu exista absolut nici o legatura intre notiunea de FAMILIE cu cea de CASATORIE . Puneti mana pe legea civila si de dreptul familiei si documentati-va , ptr ca in Romania casatoriile homosexuale sunt interzise si nu facem niste cheltuieli aiurea, asa... la propunerile si ideile de " popa beat si/sau extremist " ... care nu intelege el cum este si functioneaza legile in aceasta tzara .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5