Deputatul Ionuţ Simionca: PMP va susţine iniţiativa cetăţenească privind revizuirea Constituţiei. Trebuie să ne păstrăm valorile creştin-ortodoxe

Deputatul Ionuț Simionca  a anunţat în plenul Camerei Deputaților  că Partidul Mișcarea Populară va susţine iniţiativa cetățenească privind revizuirea Constituţiei României. "Eu, personal, cu toate că am trăit în Statele Unite  peste 10 ani, unde oamenii văd democraţia altfel, cred că trebuie să ne păstrăm valorile creştin-ortodoxe. Cred că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie. Clar şi răspicat!”, a susţinut parlamentarul bistriţean.

Partidul Mișcarea Populară susține inițiativa Coaliției pentru Familie. Potrivit acestuia, problemele au apărut PSD,   care   nu   avea   suficienți   deputați   prezenți   pentru   a   asigura   împreună   cu  ALDE  majoritatea de 2/3 necesară pentru a adopta această lege și la PNL care s-a împărțit în tabere pro-contra, după ce anul trecut au semnat și un protocol de susținere a Coaliției pentru Familie.

"Pentru prima dată, o propunere legislativă, aflată pe ordinea de zi a plenului și dezbătută pe articole, este retrasă de pe lista de vot final, conducerea Camerei susținând că „nu există niciun argument legal sau constituţional” prin care acest for este primul sesizat.

Proiectul a fost retrimis conducerii celor două Camere la solicitarea PSD pentru a tranșa problema atribuirii responsabilității între cele două camere. Dacă s-ar fi votat astăzi, proiectul ar fi fost respins neexistând majoritatea de 2/3 necesară pentru votul legilor constituționale", se arată în comunicatul transmis de deputatul PMP, Ionuț Simionca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5