Deputatul Robert Sighiartău: Autorizațiile de construire vor fi prelungite gratuit pentru încă 24 de luni!

Deputatul liberal Robert Sighiatău anunţă că autorizațiile de construire vor fi prelungite gratuit pentru încă 24 de luni, cererile urmând să fie depuse cu 45 de zile înainte de expirarea autorizaţiei.
"Împreună cu colegul meu senator Alexandru Nazare, am reușit să adoptăm un amendament prin care toate autorizațiile de construire - public sau privat se vor prelungi gratuit pentru o perioadă de 24 de luni", a declarat deputatul Sighiartău.
Autorizațiile care, la data intrării în vigoare a măsurilor, au mai puțin de 30 de zile până la data expirării termenului de valabilitate, se vor prelungi de drept cu 90 de zile.
”Blocajele apărute la nivel economic – criza materialelor de construcții, creșterea prețurilor, deficitul de forță de muncă în construcții la nivel național, perioadele de lock-down sau restricțiile generate de starea de urgență sau alertă, îmbolnăvirea lucrătorilor, efecte care au produs sincope în procesele de construire ce au condus la imposibilitatea finalizării lucrărilor de construcții în termenele estimate în graficele de lucrări”, arată ințiatorii modificărilor adoptate.

Având în vedere importanța sectorului construcțiilor pentru economia națională, măsura are drept scop deblocarea proiectelor de investiții publice, dar și a celor mediul privat, la fel de afectat de efectele economice ale pandemiei, menţioneauă parlamentarii care au promovat această lege.

Comentarii

23/05/22 11:21
Gica Contra

D-apoi stimate domn, de ce nu ar fi bine ca toate autorizatiile de constuctie civila, sa fie nelimitate in timp , ptr ca nu toata lumea are " banii jos "... si fiecare , in baza autorizatiei, face cate ceva si tot adauga la constructie, functie de cati bani poate strange " omul "... Nu toti sunt " smardoi " in tzara asta, sa se incadreze in intervalul dat de autorizarile efectuate . Cu " timpii limita " ... descurajati lumea sa se apuce de o anumita constructie ... Repet, NU TOATA LUMEA ARE BANII GATA ADUNATI ptr asa ceva ... si lumea face care ce ... si cum poate ... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5