În această lună, încep lucrările pe tronsoanele de pe DN 17C şi DN 17D

Ing. Alexandru Slavita, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa, susţine că până la finele acestei luni, vor începe lucrările de ranforsare a sistemului rutier de pe primele tronsoane din DN 17C şi DN 17D. „Documentaţia pentru obţinerea autorizaţiilor de construire sunt transmise de Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Cluj la Ministerul Transporturilor. În maximum 10 zile ar trebui să avem autorizaţiile. Până la toamnă, lucrările vor fi finalizate, pentru că se va lucra în ritm susţinut, prin prisma soluţiei tehnice alese”, ne-a declarat ing. Alexandru Slavita.

Contractul de „Ranforsare sistem rutier a sectorului de drum DN 17 C km 9+020 - 26+050", de la Dumitra la Salva, a fost adjudecat de SC DIFERIT SRL din Cluj-Napoca. Lucrările prevăzute se efectuează în funcţie de sistemul rutier existent, inclusiv lucrări de reciclare in situ. Valoarea estimată, la data lansării procedurii de achiziţie, era estimată la peste 13 milioane lei, fără TVA. În urma licitaţiei, s-a ajuns la o valoare de aproximativ 8,5 milioane lei, fără TVA.

Pentru DN 17 D, lucrările de ranforsare a sistemului rutier pe sectorul de drum de la km 0+0750-21+660, adică de la ieşirea din Coldău până la Salva, vor fi executate de Strabag. La debutul licitaţiei, valoarea contractului era estimată la 21,6 milioane lei (fără TVA), ajungându-se la 11 milioane lei, fără TVA. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5