De săptămâna viitoare, încep lucrările pe DN 17 C şi DN 17 D. Amplasamentele au fost predate constructorilor

Ministerul Transportului a emis în 15 iulie autorizarea lucrărilor de construire pentru ramforsare DN 17D (Coldău - Salva) şi DN 17C (Salva – Dumitra), durata lucrărilor fiind aproximată la 8, respectiv 6 luni. Totuşi, drumarii speră că aceste lucrări vor fi încheiate în această toamnă.

         „În 15 iulie au fost emise cele două autorizaţii. Luni am predat deja amplasamentul pentru DN 17C, iar astăzi (n.n. – marţi) vom face aceeaşi procedură şi pentru DN 17D. Constructorii sunt pregătiţi şi cred că lucrările vor începe de săptămâna viitoare. Până în toamnă, execuţia ar putea să se apropie de final, asta datorită soluţiei tehnice alese”, ne-a declarat ing. Alexandru Slavita, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa.

         Contractul de „Ranforsare sistem rutier a sectorului de drum DN 17 C km 9+020 - 26+050", de la Dumitra la Salva, a fost adjudecat de SC DIFERIT SRL din Cluj-Napoca. Lucrările prevăzute se efectuează în funcţie de sistemul rutier existent, inclusiv lucrări de reciclare in situ. Valoarea estimată, la data lansării procedurii de achiziţie, era estimată la peste 13 milioane lei, fără TVA.

Pentru DN 17 D, lucrările de ranforsare a sistemului rutier pe sectorul de drum de la km 0+0750-21+660, adică de la ieşirea din Coldău până la Salva, vor fi executate de Strabag. La debutul licitaţiei, valoarea contractului era estimată la 21,6 milioane lei (fără TVA).  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5