Covor asfaltic pentru cei 4 kilometri din DN 17C care traversează Năsăudul! Asfaltări se vor face şi la Sângeorz Băi, pe DN 17 D

Timp de trei zile,  în orașul Năsăud, Str. George Coșbuc (DN 17 C) circulația auto se va desfășura restricționat, pe o bandă de mers, din cauza lucrărilor de asfaltare.

„Rugăm deținătorii de autovehicule să nu parcheze pe partea carosabilă a drumului spre a nu îngreuna lucrările de asfaltare și de asemenea rugăm firmele care au sediul pe strada George Coșbuc și străzile adiacente, să evite, pe cât posibil deplasarea autovehiculelor de mare tonaj! Vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea.

           Ing. Alexandru Slaviţa, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa, a precizat că lucrările presupun turnarea unui covor asfaltic cu o suprafaţă de 44.000 metri pătraţi, aferenţi celor 4 km de drum naţional care tranzitează Năsăudul, o investiţie de 2 milioane lei, fără TVA. Execuţia îi aparţine companiei Strabag, în urma procedurii de achiziţie publică.

          „Am împărţit această lucrare în două tronsoane, de la intrarea din Salva până la sensul giratoriu şi de la sensul giratoriu până la ieşirea spre Rebrişoara, pentru că se lucrează şi la ridicarea capacelor la nivel, lucrare mai migăloasă şi realizată de către Aquabis. În trei zile vom termina prima porţiune, va fi o pauză de circa două săptămâni până ce compania Aquabis îşi va rezolva lucrările pe celălalt tronson şi ulterior va mai fi nevoie de o intervenţie de maxim trei zile”, ne-a declarat ing. Slavita.

          Potrivit acestuia, şi la Sângeorz Băi vor mai fi făcute asfaltări pe o porţiune de 3 km din DN 17D de către compania Dimex Company, foarte probabil la începutul lunii octombrie, după ce administraţia locală îşi va rezolva partea ce ţine de amenajarea trotuarelor.

          Ing. Alexandru Slavita a precizat că alte două tronsoane de drumuri naţionale sunt în procedură de achiziţie publică, respectiv Rodna – Şanţ – Valea Mare pe DN 17D şi Telciu – Dealu Ştefăniţei pe DN 17C.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5