Deputatul Suciu: Am constatat că dl. Ioan Oltean a îmbătrânit

Deputatul Daniel Suciu crede că liderul democrat-liberalilor bistriţeni, deputatul Ioan Oltean, a îmbătrânit, pentru că a început să facă gafe în activitatea sa parlamentară şi s-a contrazis într-un termen scurt pe tema proiectului legislativ cu privire la proprietăţile cultelor religioase.
„Am citit cu foarte mjultă atenţie declaraţiile domniei sale, din ultima săptămână, vizavi de acel foarte controversat proiect d elege pe care l-a iniţiat. „Doar Cel de Sus îmi poate cere să îmi retrag proiectul legislativ”, „soluţia nu este retragerea actului normativ”, „nu este o iniţiativă politică, dar în politică niciodată nu spui niciodată, şi aici facem politică”. Ştiam de luni că domnia sa a retras acest proiect de lege, domnia sa probabil a omis să vă spună că acest lucru s-a făcut la presiunea foarte mare a Bisericii Greco-Catolice, dar şi a colegilor de partid”, a declarat deputatul PSD, în cadrul unei conferinţe de presă.
Parlamentarul USL a menţionat că, deşi deputatul Oltean era preocupat de litigiile dintre Biserica Ortodoxă şi cea Greco-Catolică, nu a dus grija miilor de litigii care vizau restituirea proprietăţii. „De ce nu l-au preocupat acele dosare şi acele procese, când omul domnisi sale conducea Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii. Ne este nici un secret că omul domniei sale era Crinuţa Dumitrean. Aş putea să pun şi nişte întrebări inocente şi nevinovate, mai ales că acel om de care am vorbit, acea doamnă, are terenuri exact unde are şi domnul Ioan Oltean, în Voluntari şi Tunari. Aproape că sunt în oglindă declaraţiile de avere ale celor doi”, a spus deputatul Suciu.
În opinia social-democratului, deputatul Ioan Oltean a făcut „o gafă monumentală”, „practic, a dat cu bâte şi apoi a spus bună ziua”, pentru că nu s-a consultat nici cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române, nici ce cei ai Bisericii Greco-Catolice.
„Nu aşa se face un proiect de lege sensibil. Domnisa sa explică faptul că a lucrat o lună şi jumătate, cu jurişti. Să lucrezi o lună şi jumătate pentru două foi şi jumătate cât are proiectul legislativ mi se pare o glumă proastă. Trebuie reglementată această situaţie, mai ales în Transilvania, dar nu aşa cum a făcut domnia sa. Nu cred că un subiect atât de sensibil poţi să îl pui pe ordinea de zi a unei Camere a Parlamentului fără să te consulţi cu actorii principali din acest domeniu, şi mă refer la cele două biserici. Spun că a îmbătrânit pentru că a început să fcă gafe”, a concluzionat Daniel Suciu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5