Deputatul Suciu: Vom câştiga europarlamentare alegerile în judeţ

Deputatul Daniel Suciu susţine că lista candidaţilor Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare din 25 mai este cea mai bună variantă pe care o putea lansa formaţiunea pe care o reprezintă, fapt pentru care social-democraţii vor câştiga acest scrutin.
„Lista partidului pentru europarlamentare este, fără îndoială, cea mai bună listă pe care partidul o putea scoate. Sunt convins că cei pe care noi i-am susţinut, arâtându-ne sprijinul încă de acum un an - Corina Creţu, Ioan Mircea Paşcu, Daciana Sârbu şi Cătălin Ivan, cu numele de pe această listă, vom câştiga alegerile în judeţul Bistriţa-Năsăud”, a declarat Suciu, în cadrul unei conferinţe de presă.

De altfel, şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Adriana Doina Pană, a precizat că pe listă sunt „toţi cei care au deţinut funcţii importante în Parlamentul European şi care ne-au reprezentat cu cinste”.
***
Comitetul Executiv National (CExN) al PSD validat joi lista finala a candidaţilor pentru PE, stabilind ca Liviu Dragnea să fie şeful campaniei pentru europarlamentare. Lista este deschisă de Corina Creţu, urmând, în ordine, Ecaterina Andronescu, Catalin Ivan, Dan Nica, Damian Draghici, Maria Grapini, Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu, Viorica Dăncilă, Sorin Moisa, Victor Boştinaru şi Ciprian Tănăsescu.

Vezi priorităţile deputatului Suciu la început de sesiune parlamentară!
Deputatul social-democrat Daniel Suciu şi-a prezentat, la început de sesiune parlamentară, o parte dintre temele care vor constitui obiectul unor interpelări sau proiecte de lege în următoarea perioadă. Amendarea legii grupelor de muncă, a Codului Silvic, dobândirea de către unele comune a staturului de zonă defavorizată sunt doar câteva dintre priorităţile parlamentarului bistriţean.
„Săptămâna viitoare voi depune două interpelări, una către Ministerul Sănătăţii, referitoare la faptul că la mai bine de un an de la ceea ce s-a întâmplat la Spitalul din Năsăud, cu acea fetiţă Antonia, nu avem niciun răspuns. Vreau şi eu să aflu ce s-a întâmplat atunci şi dacă s-au găsit responsabilii.
O a doua interpelare vizează un lucru care mi-a fost reclamat de primari şi de oamenii de rând, respectiv zonele defavorizate din judeţul Bistriţa-Năsăud. Mai sunt trei luni de zile pentru ca autorităţile locale să-şi depună toate autorizaţiile, pentru că până în 2020 nu mai pot face acest lucru. Sunt foarte multe comune din judeţul nostru care reclamă că ar trebui să fie încadrate ca zone defavorizate şi să beneficieze de bani europeni, aşa cum beneficiază foarte multe alte comune”, a anunţat Daniel Suciu.
Parlamentarul PSD a menţionat că se va preocupa şi de situaţia angajaţilor de la Cristiro („fosta fabrică de sticlă”), în sensul că va depune un amendament astfel ca şi aceştia să poată beneficia de grupa I de muncă. De altfel, menţiona Suciu, angajaţii bistriţeni sunt singurii de pe această ramură industrială care nu sunt încadraţi în această grupă de muncă. Tot în domeniul muncii, parlamentarul va susţine reluarea angajărilor la primării, pentru probleme comunitare, a şomerilor, în baza Legii 76/2002 – cu subvenţionare de la AJOFM BN şi de la bugetul local. De asemenea, pentru acordarea ajutorului de încălzire, deputatul social-democrat va propune ca pensionarii care au în cont sume mai mari de 3.000 lei („bani de înmormântare”) să nu mai fie tăiaţi de pe lista beneficiarilor.

Nu în ultimul rând, Daniel Suciu va susţine o listă de amendamente la Codul Silvic, „culese” de la primari, şefi de ocoale silvice şi firme din domeniul exploatării lemnului.

Comentarii

08/02/14 09:18

Chiar ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5