Despre Istoria Furată, la Palatul Culturii Bistriţa

Un eveniment din istoria poporului român a fost rememorat printr-o interesantă lansare de carte aparţinând bistriţeanului nostru, ing. Cornel Bîrsan care, împreună cu cei doi autori – Cristian Moşneanu şi Adrian Anghel – au lansat volumul „Istorie Furată: Întemeierea Ţării Româneşti. Radu Negru Vodă, între legendă, mit şi adevăr”, la Palatul Culturii din Bistriţa, în cadrul cunoscutului şi recunoscutului sanctuar al scriitorilor bistriţeni – „Conexiuni”, la care au participat scriitori, membri ai Societăţii „Conexiuni”, un public avizat, invitaţi etc.
Volumul a apărut la Editura „Librex” Bucureşti, în 2016, într-o ţinută grafică deosebită, fiind structurat pe cinci părţi, cu o documentare minuţioasă şi pretenţioasă.
Despre valoarea autorilor, îndeosebi al lui Cornel Bîrsan, a vorbit cu argumente veridice, precizări şi motivaţii, cât şi despre valoarea intrinsecă a volumului lansat, care a adus în vizorul şi memoria cititorului o pagină de istorie din viaţa domnitorului Radu Negru Vodă, care a întemeiat Ţara Românească, prof. dr. Dorel Cosma – directorul Palatului Culturii şi a Societăţii „Conexiuni”, moderatorul lansării, care a apreciat munca titanică şi de sisif depusă de cei trei autori pentru a prezenta o pagină din istoria furată a românilor şi care trebuie scoasă la lumină.
Ing. Cornel Bîrsan a precizat că au fost necesari trei ani de cercetare pentru un asemenea volum şi a dorit ca generaţiile care sunt şi vin să cunoască adevărata şi nu trunchiata istorie a neamului nostru.
Şi-au exprimat gândurile de mulţumire pentru găzduirea acestui eveniment, cât şi necesitatea apariţiei acestui volum în contextul unui gol din istoria Ţării Româneşti, autorii Cristian Moşneanu şi Adrian Anghel, inclusiv editorul cărţii, care au purtat un dialog interactiv cu publicul prezent pentru lămuriri suplimentare şi motivaţii în aflarea adevărului istoric.
În finalul evenimentului, ing. Cornel Bîrsan şi colegii de condei autori au oferit autografe pe volumul lansat.
A fost o zi de o sensibilitate deosebită privind existenţa şi perpetuarea românilor pe meleagurile ţării – România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5