DGASPC BN: Trei locuinţe protejate şi un centru de zi, amenajate la Beclean

Consilierii judeţeni vor aproba, în şedinţa ordinară de miercuri, probă documentația tehnico-economică faza SF+DALI aferentă obiectivului de investiții „Construirea a 3 locuințe protejate și reconversia unui spațiu în centru de zi, în orașul Beclean”. Valoarea totală a a investiţiei, cu TVA, este de 2.554.684,51 lei, din care Construcţii + Montaj reprezintă  1.751.561,00 lei.  

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud intenționează să dezvolte obiectivul de investiții ”Construirea a 3 locuințe protejate și reconversia unui spațiu în centru de zi în orașul Beclean județul Bistrița-Năsăud”, în scopul reducerii numărului de persoane cu dizabilități instituționalizate precum și prevenirii instituționalizării tinerilor cu dizabilități. Astfel, a fost încheiată Convenția de finanțare nerambursabilă 864/27.06.2019 între Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi în calitate de Autoritate finanțatoare și DDGASPC BN în calitate de Beneficiar.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud își propune restructurarea unor centre mari, respectiv Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Tineri cu Handicap Beclean, prin asigurarea protecției beneficiarilor în locuințe protejate (LP) și prin dezvoltarea unor servicii specifice de recuperare, de îngrijire, consiliere psihologică individuală, consiliere de grup, consiliere familială, servicii de socializare pentru beneficiari, dar și pentru persoane din comunitatea locală care necesită acest tip de serviciu, prin reconversia spațiului existent, din str.1 Decembrie 1918, oraș Beclean, jud. Bistrița-Năsăud, în centru de zi (CZ).

În prezent, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud înregistrează un număr crescut de solicitări de admitere în centrele rezidențiale pentru asigurarea îngrijirii, acordării serviciilor sociale, 2 medicale, de recuperare, solicitări venite din partea persoanelor cu dizabilităţi, a reprezentanţilor legali, a familiilor acestora, precum și din partea reprezentanţilor comunităţilor locale pentru persoane cu dizabilităţi, cazuri sociale pentru care nu dispun de servicii de menţinere în comunitate şi care în general se confruntă cu grave probleme sociale.

Locuințele protejate (3 locuințe) se vor construi pe Podirei, în regim de înălțime parter. Locuinţele vor fi construite fiecare pentru 10 beneficiari şi un asistent, pe parcela proprie şi branşate la toate utilităţile. Locuinţele protejate vor conţine: 5 camere pentru beneficiari, o cameră cu baie pentru asistent social, 6 grupuri sanitare beneficiari (maxim 4 persoane la un grup sanitar), cameră de zi, loc de servit masa, bucătărie, holuri, spălător şi debara.

Reconversia unui spațiu în centru de zi se va realiza dintr-o construcție existentă  - fosta maternitate - care se află în intravilanul orașului Beclean, situată pe strada 1 Decembrie, nr.36, jud. Bistrița-Năsăud, construcția fiind identificată într-o stare avansată de degradare.

Durata de realizare a investiției este de 10 luni (întocmirea proiectului tehnic și execuția lucrărilor).

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5