Diana Morar: Adoptarea legilor justiţiei, o şansă pentru un obiectiv de ţară – aderarea la spaţiul Schengen

Deputatul Diana Morar, membru în Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei, a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că scopul declarat este adoptarea acestor legi în termen astfel încât să fie ridicat statutul de monitorizare pe MCV şi astfel să fie îndeplinite toate criteriile de aderare la spaţiul Schengen. Potrivit parlamentarului PNL, Comisia lucrează zilnic, începând cu 6 septembrie, existând o dezbatere reală şi corectă a tuturor articolelor din aceste legi.
„Obiectivul pe care-l vizează PNL este ca România să aibă şansa de a depune cererea de aderare la spaţiul Schengen la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne care va avea loc în decembrie. Până la acea dată, trebuie să aibă îndeplinite absolut toate criteriile de aderare, şi le are îndeplinite pe absolut toate palierele, inclusiv pe parte de Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor, Ministerul de Interne. Sigura chestiune în discuţie este Raportul MCV care este supus atenţiei monitorizării la jumătatea lunii octombrie, iar dorinţa noastră este ca pachetul de legi pe Justiţie să iasă din Parlament pentru a se sincroniza cu Raportul MCV prin care să se ridice acest statut de monitorizare şi îndeplinind acest obiectiv practic avem îndeplinite toate obiectivele pentru aderarea la spaţiul Schengen”, a explicat Diana Morar.
Săptămâna viitoare, la Bucureşti vor ajunge specialişti europeni care vor analiza îndeplinirea criteriilor pentru aderarea la spaţiul Schengen, la autorităţile şi instituţiile Ministerului Transporturilor, Finanţelor şi MAI.
Deputatul Diana Morar a făcut referire şi la sesizarea Comisiei de la Veneţia de către USR, menţionând că dezbaterea parlamentară pe Legile Justiţiei va continua. Conform parlamentarului PNL, Raportul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei precizează că România trebuie să ţină cont în dezbatere de recomandările Comisiei de la Veneţia şi a Grupului de State Împotriva Corupţiei (GRECO), ceea ce se şi întâmplă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5