Diana Morar: Legile trebuie făcute de profesioniști, nu de amatori

Rep: Suntem alături de Diana Morar, secretar de stat în Ministerul Justiției, una din cele mai importante poziții ocupate de un bistrițean în ultima vreme. Candidează pentru Camera Deputaților din partea PNL.  De ce vreți acolo? Puteați să va continuați o carieră în Ministerul Justiției? De ce ați făcut această alegere?

Diana Morar: Eu am intrat în Partidul Național Liberal acum aproape nouă ani de zile din proprie convingere. Nu am urmărit nici o funcție  publică. Nu am avut nevoie de chestiuni care să mi le ofere Partidul Național Liberal, care să mă ridice din punct de vedere profesional sau din alt fel. Nu. Am venit pur și simplu din convingerile pe care le moștenesc și le duc cu mine și fac parte din modul meu de a gândi.
Dar bineînțeles, mi-am dorit să ajung să candidez pentru Parlamentul României. Îmi doream și îmi doresc să ajung parlamentar. Dar, am urmat toate etapele pe care trebuie să le urmezi într-un partid politic.
Întrucât experienţa pe care am acumulat-o în acești nouă ani de zile nu aveam de unde să o am doar din experienţa mea profesională că avocat. Este altfel să funcționezi într-o organizație politică, vezi ceea ce înseamnă politicul și eventual știi cum să pui problema mai bine. Pentru că fiind și femeie, competițiile nu sunt egale pentru femei în partidele politice.
Competițiile pentru femei în partidele politice sunt poate de două ori mai grele decât dacă ești bărbat.
Este foarte greu în primul rând să îți acreditezi experiență profesională în cadrul unei organizații politice dacă ești femeie și este mult mai ușor dacă ești bărbat. Practic vocea unei femei trebuie să fie mult mai bine argumentată decât vocea unui bărbat. Iar asta întâlnim la modul general într-un partid politic.
Îmi doresc, personal, să vină cât mai multe femei să vină și să activeze în partidele politice. Pentru că din punctul meu de vedere sunt mult mai motivate, sunt mai loiale și sunt mult mai bune organizatoare.
Cred că ar fi rezultate mult mai bune dacă femeile s-ar implică mult mai mult în acest segment al vieții noastre. Din păcate el nu este atractiv și nu cred că o să fie neapărat foarte atractiv, pentru că, cu toții reclamăm felul în care se face politică de 30 de ani încoace, în România. Aproape majoritatea oamenilor stă pe margine și spune “Așa nu e bine să se facă politică!’’
Dar, poate ar fi bine să se gândească câți mai mulți să se implice. Pentru că dacă sunt pre puțini nu se schimbă absolut nimic.
Eu îmi doresc fiu în Parlamentul României pentru că acolo se fac legi.
Nu se face altceva în Parlamentul României.
Legile trebuie făcute de profesioniști și nu de amatori
Pentru că noi să îmbunătățim calitatea vieții noastre avem nevoie de legi bune.
Legile bune în țară noastră trebuie să fie în primul rând în legătură directă cu legile europene
Noi asta trebuie să facem! Să urmărim parcusul european.
Că să urmărim parcursul european trebuie să transpunem ceea ce normele europene prevăd pentru orice stat membru în dezvoltarea să din cadrul Uniunii Europene.
Și lucrurile acestea trebuie să fie promovate ca valori. Valorile sunt Uniunea Europeană, pentru noi, și Democrația.
Aceastea sunt lucrurile pentru care noi cu toții trebuie să luptăm.
Și cred cu tărie că în Parlament trebuie să meargă oameni care cunosc aceste valori și care știu exact cum funcționează mecanismele pentru că ele să fie protejate ocrotite și promovate.
Acesta este motivul pentru care doresc să merg în Parlamentul României.


Comandat de Partidul Naţional Liberal - Filiala Bistriţa-Năsăud. Executat de SC Răsunetul Media SRL. Cod Unic de Identificare al mandatarului financiar 11200025

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5