Diana Morar: Este foarte important pe cine trimitem în Parlament tocmai pentru ca să nu ne mai lovim de legi prost făcute!

Rep.: Viața dumneavoastră s-a schimbat mult de când ați fost numită Secretar de Stat la Ministerul Justiției.  O poziție foarte importantă, cum spuneam și înaintea interviului. Pentru că este Ministerul cheie pentru tot ce înseamnă legislație în România. Practic, totul trece pe acolo.
Diana Morar: Da, totul trece.
Rep.: Nu este orice funcție de secretar de stat, ci este poate cel mai important Minister și poate cea mai importantă funcție, cea de la Ministerul Justiției.
Diana Morar: Din ceea ce fac la Minister îmi dau seama că este o funcție foarte importantă și că trebuie să te ridici la un anumit nivel al prestațiilor pentru a putea spune că ai făcut treaba acolo.
Mă refer, nu știu cât de mult fiecare se poate autoevalua sau să spună că asta ar fi un standard sau un nivel, însă eu vă pot spune cu certitudine că fac tot ceea ce capacitatea mea profesională, intelectuală și că om mă lasă să fac.
Îmi pare rău să spun acest lucru, dar sunt multe lucruri care nu s-au făcut în mandatele miniștrilor anteriori și, de exemplu, fostul Ministru al Justiției nu avea niciun secretar de stat.
Rep.: Înseamnă că ați asigurat și relația cu Parlamentul.
Diana Morar: Da, a fost una dintre dorințele mele de la bun început, să am în portofoliul delegat și relația cu Parlamentul. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că în fiecare săptămâna am fost prezentă în comisiile parlamentare, pentru că aproape orice proiect de lege ajunge până la urmă în comisiile juridice și nu doar ale Parlamentului și am susținut punctele de vedere ale Guvernului pe aceste proiecte de lege. Ştiu cu certitudine cum se desfășoară procesul legislativ în Parlament.
Stiu exact care sunt procedurile și ce fel de oameni au fost în legislativul trecut și unde sunt oameni foarte bine pregătiți rezultatele nu întârzie să apară. Dar unde sunt amatori, rezultatele sunt în conformitate cu nivelul de pregătire profesională.
Mi-ar plăcea să cred că la alegerile din 6 decembrie oamenii vor vota oameni profesioniști, care să-i reprezinte în funcții și nu vor mai vota după orice altă chestiune, exceptând profesionalismul. 
Pentru că acest lucru se vede, să știți că se vede foarte puternic.
Este foarte important pe cine trimitem în Parlament tocmai pentru ca să nu ne mai lovim de legi prost făcute și să ne plângem încă următorii ani.
 Este un gest practic de responsabilitate al oricărui cetățean, oricât de mult am încerca noi să spunem că nu ne interesează politica.
Comandat de Partidul Naţional Liberal - Filiala Bistriţa-Năsăud. Executat de SC Răsunetul Media SRL. Cod Unic de Identificare al mandatarului financiar 11200025

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5