Dificultăţi penitenciare

Insuficienţa personalului, în special în sectorul operativ, creşterea gradului de pericol social al unor persoane private de libertate, insuficienţa spaţiilor destinate unităţii, starea precară a parcului auto, lipsa echipamentului de protecţie pentru personalul care execută misiuni de pază şi escortare sunt câteva din dificultăţile majore cu care s-au confruntat Penitenciarul Bistriţa, în cursul anului trecut.

Tot la Penitenciarul Bistriţa, o altă problemă este gardul împrejmuitor al sectorului de detenţie care este necorespunzător, din cauza dimensiunilor mici, cât şi a vechimii acestora. „Acest aspect ar putea afecta siguranţa locului de deţinere. Menţionez că şi în acest caz, unitatea are demarată investiţia - Gard împrejmuitor. De asemenea, insuficienţa spaţiilor destinate personalului unităţii, în condiţiile creşterii permanente a numărului acestuia, impune modificarea proiectului tehnic şi continuarea investiţiei la obiectivul Pavilion administrativ de comandă - corp „A”. Din cauza încetării lucrărilor din anul 1997, aceste spaţii se află într-o stare avansată de degradare. Şi, parcul auto se află într-o stare precară din cauza lipsei unui autoturism pentru munca operativă de teren, precum şi creşterea uzurii fizice şi morale la celelalte mijloace de transport din structura parcului auto”, a declarat Lucian Siman, directorul Penitenciarului Bistriţa.

Siman a mai precizat că deşi, mijloacele de transport ale Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Internelor şi Reformei Administrative beneficiază de scutire pentru plata taxei de drum, mijloacele de transport ale Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor nu beneficiază, în continuare, de această scutire cu toate că în reglementările iniţiale beneficia de aceasta, situaţia având repercusiunile de rigoare asupra bugetului unităţii.

În cursul anului trecut, Penitenciarului Bistriţa i s-a alocat o suma de peste 11 milioane lei completată cu aproape 1, 5 milioane, suma realizată din autofinanţare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5