Dimex 2000 Company Rebrişoara vrea o nouă experienţă –construcţia Autostrăzii Transilvania împreună cu un titan din China

        Cu vreo vreo trei ani în urmă, într-un interviu cu Ioan Scurtu, patronul DIMEX 2000 COMPANY SRL din Rebrişoara, îmi spunea printre altele: "În prezent avem o asemenea structură tehnologică, încât suntem capabili să participăm la construcţia unor autostrăzi, alături de marile companii din ţară şi din străinătate. Singurul lucru de care trebuie să avem grijă este în ce asocieri vom intra şi cu ce firme. La experiența pe care am acumulat-o, nu ne este frică de niciun fel de lucrare’’.

Ne-am bucura ca visul familiei Scurtu să devină realitate. În luna noiembrie 2020 a fost scos la licitaţie un tronson de 41 kilometri, Boiţa-Cornetu, din cadrul "Autostrăzii Transilvania’’. Între cele 12 oferte depuse la CNAIR se află şi cea a companiei Dimex care va avea ca aliat pe Drm Asfalt SRL BIHOR  şi renumitul constructor "Communication Construction Company LTD" din China. Între ofertanţi se află companii din Spania, Italia, Turcia, Grecia. Valoarea investiţiei este estimată la aproape un milliard de euro şi cuprinde următoarele lucrări : 69 viaducte, poduri şi pasaje pe şi peste autostradă, în lungime totală de aproximativ 13 km, tunelul Meseş, cu două galerii pe o lungime de 2,89 km şi două benzi de circulaţie pe sens. 

Durata contractului va fi de 12 luni pentru perioada de proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Succes, Dimex!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5