Direcţia pentru Agricultură primeşte cereri pentru subvenţia la cultura de tomate în solar!

Potenţialii beneficiari eligibili pentru ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţiile protejate sunt aşteptaţi la sediul Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, pentru depunerea cererilor de înscriere în program, transmite directorul executiv Ioan Nuţu Tabără.

         Schema de ajutor de minimis se acordă producătorilor agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător, PFA-urilor, Întreprinderilor Individuale, Întreprinderilor Familiale şi persoanelor juridice care-şi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, pentru susţinerea produsului tomate în spaţii protejate.

         Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1000 mp, să obţinăo producţie de minimum 2 kg tomate/mp şi să valorifice o cantitate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative şi să fie înregistraţi în evidenţele Registrului Agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativă se află suprafeţele cultivate. Valorificarea producţiei se face în perioadele ianuarie – mai şi noiembrie – 20 decembrie.

         Valoarea sprijinului financiar se exprimă sub forma unei subvenţii, fiind de 3000 euro/beneficiar/an, dar nu poate depăşi suma de 15000 euro pe durata a trei exerciţii financiare.

         Beneficiarii trebuie să depună o cerere la Direcţia pentru Agricultură B-N, în baza HG 39/2017,  informaţii suplimentare fiind furnizate la instituţie sau pe site-ul dabn.ro, secţiunea Legislaţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5