Directorul executiv Otilia Râpan (AJOFM): 450 de persoane au participat la Bursa generală a locurilor de muncă. Oferta angajatorilor a inclus 670 de joburi vacante

Eveniment tradiţional anual al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, Bursa Generală a locurilor de muncă a fost organizată vineri la Hotel Bistriţa. Nu mai puţin de 450 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au participat la bursă - printre care cetăţeni ucrainieni şi  6 persoane private de libertate de la Penitenciarul Bistriţa - iar 29 au fost selectate în vederea încadrării ulterioare în muncă.

"Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitantul unui loc de muncă. În plus, oferă un avantaj angajatorilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă de a avea discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis de angajare. Persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă posibilitatea de a alege între ofertele prezentate ceea ce li se potriveşte cel mai bine. La Bursă au fost prezenţi 45 de agenţi economici din judeţ care au oferit 670 de locuri de muncă, dintre care 50 de joburi pentru persoane cu studii superioare şi 620 de locuri de muncă pentru persoanele cu studii medii şi profesionale. Principalele de ramuri pentru careau fost oferite locuri de muncă vacante sunt industria construcţiilor metalice, fabricarea echipamentelor electrice, fabricarea de maşini şi echipamente, prelucrarea lemnului, industria metalurgică, industria alimentară, restaurante şi alte servicii, activităţi ale bibliotecilor, arhivelor şi alte activităţi culturale. Printre meseriile aflate la căutare se numără cele de agent comercial, agent turism, asistent manager, ajutor bucătar, electrician, inginer, electronist, inginer mecanic, reprezentant comercial, strungar etc.", ne-a declarat directorul executiv al AJOFM Bistriţa-Năsăud, Otilia Râpan.

         La Bursă au fost prezenţi reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean, care au prezentat oferta pentru o carieră militară. De asemenea, au dat curs invitaţiei organizatorilor prefectul Teofil Cioarbă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Camelia Tabără, membrii Consiliului Consultativ (sindicate, patronate), ec. Dorina Cicioc - şef AJFP B-N.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5