Directorul Valentin Pop Mititean, detaşat în Dolj. La Bistriţa vine bihoreanul Nicolae Hodişan

 

Şefii direcţiilor agricole judeţene au fost împrăştiaţi în ţară. Prin ordin al ministrului Agriculturii, directorul Valentin Pop Mititean ocupă funcţia temporar vacantă de director executiv al Direcţiei pentru Agricultură din Dolj, începând cu 21 septembrie. Durata…patru luni. Normal, va avea acelaşi salariu ca la Bistriţa.

„Momentan, nu cred că voi pleca. Să vedem ce decid şi ceilalţi colegi de la nivel naţional, pentru că nu este vorba despre o problemă individuală”, ne-a declarat Valentin Pop Mititean.

Astfel de mutări şi permutări s-au făcut la aproape jumătate din direcţiile din ţară. Dacă nu se vor conforma ordinului ministerial, aceştia riscă să fie demişi. La Bistriţa trebuie să vină omologul din Bihor, Nicolae Hodişan. Nicolae Hodişan şi-a început cariera ca tehnician veterinar la dispensarul Borş. El a început să lucreze la DADR din anul 2004, ca inspector. Pe rând, a ocupat funcţiile de şef serviciu inspecţii, director coordonator adjunct şi director coordonator, scrie ebihoreanul.ro.

 De fapt, e clar că această mişcare nu este altceva, decât o modalitate de a-i schimba pe directorii PDL, guvernanţii nereuşind până acum să-i înlocuiască cu cei ai USL. În aceste condiţii, ministrul Agriculturii a apelat la împrăştierea directorilor prin întreaga ţară.

De exemplu, la Gorj, a ajuns directorul din Neamţ. Cel din Gorj a fost trimis la Galaţi. Şeful din Alba ar urma să conducă agricultura din Olt  şi tot aşa. Unii s-au dus deja, alţii se gândesc să dea Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în judecată.

 

Schimbări se anunţă şi la APDRP Bistriţa-Năsăud

Între timp, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, din subordinea aceluiaşi minister, a scos la concurs toate funcţiile de director, de la centrele regionale şi până la ultimul judeţ. Normal, şi postul de director de la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Bistriţa-Năsăud. În prezent, şefia este deţinută de directorul adjunct Monica Miclea. Democrat-liberala va rămâne pe această funcţie. 

În ceea ce priveşte postul de director „plin”, concursul, constând în probă scrisă şi interviu, este programat pentru data de 19 octombrie. Din judeţul nostru s-au înscris ing. Petrică Popşor – fost director DADR BN, actualmente activând în Centrul Judeţean pentru Dezvoltare Rurală (Autoritate de Management pentru PNDR) – şi Sorin Roşu Mareş, şi acesta fost director la DADR. Se pare că ar mai fi o persoană în competiţie, însă lista candidaţilor nu a fost încă publicată.

Comentarii

28/09/12 11:34
Vizitator

Bulibaseala vine de la Bula sau de la Bulibasa? La urma urmei nu conteaza. Mai degraba de la incompetenta. Cert e ca acest guvern o tine dintr-o bulibaseala in alta. A venit acum randul agriculturii care nu-i destul ca a trecut prin cea mai cumplita seceta. Ce rezolva pentru agricultura aceasta masura tampita de mutare a sefilor de la directiile agricole dintr-un judet in altul? Absolut nimic. Dimpotriva. In plina campanie de toamna cand se pun bazele recoltelor de anul viitor la cereale si culturi tehnice semanate toamna, acesti oameni trebuie sa-si ia lumea in cap in loc sa fie lasati sa-si faca treaba. Daca vreunul nu e bun atunci trebuie pur si simplu schimbat si nu mutat in alta parte. Dar unde nu-i cap vai de...agricultura. Cu asa guvern, vorba unei reclame: "n-ai cu cine, niste tarani"

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5