Ape tulburi la şefia Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud

Angajaţii de la Direcţia Agricolă care au vrut să-şi felicite şeful, în prima zi din 2013, au avut de spus de două ori urările. Asta pentru că în biroul I era atât directorul interimar Nuţu Tabără, cât şi fostul director, detaşat în Gorj, Valentin Pop Mititean. Frumos ar fi fost să fie şi directorul detaşat la Bistriţa de la Oradea.

Se pare că Valentin Pop Mititean ar fi câştigat procesul împotriva Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi aşteaptă un ordin al ministrului Daniel Constantin prin care să fie repus în funcţie. Foarte probabil, şi directorul bihorean are o sentinţă favorabilă, astfel că s-ar putea întoarce la Bihor.

Deocamdată, nu se ştie ce se va întâmpla cu Ioan Nuţu Tabără. Sau poate ministrul Constantin va decide altceva.

La mijlocul lunii septembrie, şefii direcţiilor agricole judeţene au fost împrăştiaţi în ţară. Prin ordin al ministrului Agriculturii, directorul Valentin Pop Mititean ocupa funcţia temporar vacantă de director executiv al Direcţiei pentru Agricultură din Dolj, începând cu 21 septembrie. Durata…patru luni.

Astfel de mutări şi permutări s-au făcut la aproape jumătate din direcţiile din ţară. La Bistriţa a venit pentru o vreme omologul din Bihor, Nicolae Hodişan. A stat un pic, apoi a plecat în concediu medical.

Din 23 octombrie, Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud are un nou director executiv, ce-i drept pe o anumită perioadă, pe ing. Ioan Nuţu Tabără. Acesta a fost detaşat pe funcţia publică, temporar vacantă, de director executiv gradul II, până la revenirea titularului de post din concediu medical.

În toată această telenovelă agrară, oare cine mai e titularul de drept. Oricum, fermierii se conduc singuri, iar grijile şi le duc pe umerii lor, nu ale instituţiilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5