Directorul bihorean de la Agricultura bistriţeană: “Din diurnă nu pot să mănânc nicio salată. Mi-am adus mâncare în straiţă”

Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, bihoreanul Nicolae Hodişan, se plânge într-un material publicat pe siteul agrointel.ro, de situaţia în care a fost pus prin detaşarea sa de la Oradea la Bistriţa. Diurna nu-I ajunge nici de o salată pe zi, spune acesta, iar oficialii guvernamentali nu au ţinut cont nici d eprobleme sale familiale, nici de faptul că a trebuit să renunţe la cursurile pe care le preda la facultate.

“Eu am refuzat şi micul dejun ca să nu fiu acuzat că depăşesc bugetul. Mănânc din straiţă ce mi-am adus de-acasă. Oricum, nicio salată nu pot să iau din diurnă, darmite masa de prânz sau cina”, povesteşte Nicolae Hodişan, directorul de la Bihor, detaşat la Bistriţa-Năsăud.

Acesta a menţionat, pentru agrointel.ro, că şansa lui este că este plătită cazarea la hotel, dar a căutat ceva ieftin, pentru că de Casa Agronomului nici vorbă să existe la Bistriţa-Năsăud, “poate doar în mintea unora setată la perioada comunistă”, glumeşte Hodişan.
Noul director spune că îi place Bistriţa, că este mulţumit şi de colegii cu care lucrează, dar tot îl apucă dorul de casă. Prin ordin de ministru a fost detaşat pentru patru luni, însă a a atacat în contencios la Curtea de Apel Oradea acest act.

Cel mai tare îl doare modul în care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a procedat, fiind anunţat printr-un fax despre turnura pe care cariera sa o va lua. Adică nu au contat pentru cei de la Bucureşti nici probleme familale sau că este membru al unei Academii de Ştiinţe Europene, că are un doctorat sau că a pierdut şi orele la Facultatea din Oradea. Mai mult, la DAR Bihor sunt în implementare două proiecte cu finanţare europeană care ar putea fi pierdute.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5