Doamne, ce-am ajuns!

Citesc şi mă minunez cum doi oameni responsabili pot să politizeze cu orice preţ o faptă bună făcută de către inspectorul general, dl. prof. dr. Vasile Marc.

Să pui problema că: „fără nicio urmă de regret sau de bun simţ” a fost înlocuit un preot de la catedră cu un profesor calificat mi se pare ceva de-a dreptul ridicol. D-lor, ce-ar trebuie să se întâmple cu tinerii care sunt absolvenţi ai unor facultăţi? Ce trebuie ei să facă? Să culeagă căpşuni în Spania, să spele vesela din diverse localuri în alte ţări sau să lucreze în această ţară, în conformitate cu studiile pe care le au. Sunt indignat pentru că dvs. domnilor, vreţi cu orice preţ să vă băgaţi în seamă.

Nu cred că nu ştiţi că preoţii nu sunt titulari pe orele de religie. Nu cred că nu ştiţi că ei au suplinit un cadru calificat, nu cred că nu ştiţi că la admiterea la facultate tânărul nu este întrebat din ce formaţiune politică face parte, cum nu cred că nu ştiţi că inspectoratele şcolare, prin reprezentanţii lor, inspectorii şcolari, rezolvă problemele legate de titularizări, pretransferări, transferări pe baza legilor în vigoare.

D-lor, deputat Radu Moldovan şi primar Ştefan Sângeorzan, puneţi problema într-un mod cu totul şi cu totul greşit. Părintele Rus Vasile nu a fost sacrificat în niciun fel. Nu-l cunosc şi nici nu ştiu cât de bine a predat religia în şcoală, ceea ce ştiu sigur este că aprecierile la adresa sfinţiei sale sunt făcute în calitatea pe care o are şi pentru ceea ce face ca preot ortodox.

Nu cred că este firesc ca un absolvent de facultate să nu aibă un loc de muncă, dacă există posibilitatea să-l aibă, pentru că unora nu le place că simpatizează cu un partid sau altul.

Ca dascăl, cu peste 40 de ani de activitate, vă rog d-nilor încercaţi să ajutaţi populaţia acestui judeţ să trăiască mai bine şi nu vă amestecaţi în probleme pe care nu le cunoaşteţi.

Vreţi să vă războiţi cu dl. Vasile Marc pe probleme de doctrină, pe probleme politice este fix treaba dvs, Finalul scrisorii dvs. este jalnic, spunând „să reveniţi asupra deciziei pe care aţi luat-o”, cu alte cuvinte, să lăsaţi un om pe drumuri, asta din punctul dvs. de vedere este creştineşte? Dacă astfel gândesc doi oameni cu funcţii mari în PSD, atunci daţi-mi voie să spun că nu regret faptul că nu mai fac parte din niciun partid politic.

În ceea ce-i priveşte pe cetăţenii localităţii Nepos, îi îndemn să-şi respecte preotul pentru tot ceea ce face pentru sat şi să aibă încredere în tânărul profesor, pe care personal nu-l cunosc, care sunt convins că îşi va face datoria dacă va fi lăsat să o facă.

Cât despre faptul că elevii vor merge la cursurile altor ore, am convingerea că dvs., locuitorii acestui sat, sunteţi mai înţelepţi decât cei care vă învrăjbesc.

Prof. Ioan Tebieş,

C.N. „G.C.” Năsăud

Comentarii

24/04/10 16:13
sabina

de ce nu luati domnule profesor si atitudine impotriva spagii de 500 ron pe care profesorii au platit-o la extensia pentru a-si lua definitivatul sau gradele,bani pe care fiti sigur ca nu au primit chitanta?stiti cat costa o diploma la extensia ?va spun eu mi-a marturist un prieten 5000 ron bani pe care nu primeste chitanta.alo unde este dna?

24/04/10 10:29
sabina

aveti dreptate domnule profesor teologul preda linistit orele de religie fara sa-l conturbe nimeni,parintele din nepos a rugat parintii sa-l accepte cu dragoste ca profesor de religie.am vrea insa sa luati pozitie publica si in cazul haosului din liceul din feldru,unde sase fete din clasele 9-12 sunt insarcinate,alte cateva si-au facut intrerupere de sarcina-iata un caz concret Leonte Sefora,clasa a 10-a,iar la seral este durere :cursuri nu se tin deloc,seralistii dau bani grei sa-si treaca examenele,cadouri in bani atat pentru doamnele dar si pentru domnii profesori cu ocazia zilei de 8 martie,seralisti care nu frecventeaza deloc cursurile fiind plecati in spania iar la sfarsit primesc diploma in schimbul unei sume de bani,in euro,mese pentru profesori la restaurante etc..nu vi se pare ca aceste proleme trebuiau scoase in evidenta de liderii psd -coruptia si haosul din scoala romaneasca?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5