Doar 13 proiecte pentru stâne montane, centre de lapte şi fructe de pădure în Bistriţa-Năsăud! Ministrul Daea: Sunt puţine!

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a anunţat că 13 din cele 165 de proiecte pentru înfiinţarea stânelor, a centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană; a centrelor de colectare sau de colectare și prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură în zona montană sunt din judeţul Bistriţa-Năsăud. Potrivit acestuia, este mult prea puţin.
„Din punctul meu de vedere, sunt puţine, pentru că aici trebuia să avem cu miile, dar este şi bucuria aceasta de început, că am reuşit ca în 2-3 luni de zile să facem ceea ce nimeni nu credea, dar dorinţa de a face şi dragostea faţă de acest domeniu te împinge să faci eforturi pe care să le materializezi în asemenea contracte. Spuneam puţine pentru că nevoia e mult mai mare. Trei ani de zile am pierdut timpul, nu am făcut nimic. Încercăm să facem şi alte sesiuni pentru a putea să vină şi alţi posibili beneficiari. Avem şi noi interesul, au şi ei dorinţa de a face ce trebuie, astfel încât ei să câştige şi noi să ne bucurăm de rezultatul muncii lor prin punerea pe masa consumatorilor a produselor obţinute în aceste zone, foarte valoroase şi de bună calitate", a declarat ministrul Petre Daea.
Practic, sunt 3 proiecte pentru stâne montane, 6 proiecte pentru centre de colectare și/sau prelucrare a laptelui şi patru proiecte pentru centre de colectare sau de colectare și prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură în zona montană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5